Турция трябва да бъде изключена от НАТО, зове американски генерал

Самолет разстрилУнищожаването на руския бомбардировач Су-24 от турските сили е възможно да не е последната, а само поредната  провокационна стъпка на Турция, затова  страните от НАТО  трябва да я изключат  от Алианса.

Това се чу на спешното съвещание на Генщаба на НАТО, от което излезе откъслечна информация, а сега го твърди и  американският генерал-майор в оставка Пол Валели.

В специално  интервю пред американски канал, генералът е категоричен, че свалянето на самолета е провокация и доказателство, че Турция играе своя собствена игра. И тя е под привиден неутралитет, активно участие на страната в конфликта в Сирия, но не на страната на НАТО, а на „Ислямска държава“. Само че под прикритие. Ердоган  отдавна участва в конфликта и  преди няколко години Турция свали и  сирийски самолет уж по грешка.

Турция е таралеж в гащите на Алианса и непрекъснато ще прави провокации, което ще хвърлят петно върху НАТО. Тя претендира за ролята  на лидер в региона и явно ще продължи да прави каквото си иска

Самият факт, че страната не е съгласувала действията си със съюзниците, а е свалила самолета по свое решение и на своя глава е сериозен сигнал, че и в бъдеще ще извършва провокативни действия.

„Доколкото зная, Турция иска  да възвърне Османската империя отпреди два века, а Ердоган смята да превърне страната в контролирана и изцяло религиозна  ислямска държава. Тя има собствени интереси, които противоречат на страните от НАТО и на тези на Русия. И даже на цял свят, категоричен е генерал Пол Валели и предупреждава, че Турция използва новото оръжие на НАТО и въоръжаването й е опасно за света.

https://youtu.be/vfuf5h_r0Bc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ХА ХААА – ГЕНЕРАЛА СЕ УПЛАШИ 4Е ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ТУРЦИЯ ОТ РУСНАЦИТЕ ))) НИЕ ТОВА ГО ЗНАЕМ И ЛЪЖИТЕ ИМ ЗНАЕМ))))))))))))

  2. А трябва ли други да умират ,за интересите на читаците ,които отгоре на това подкрепят Ислямска държава !!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.