Спецове от САЩ подготвят украински военни за нов конфликт Донбас

Украйна войнициАмерикански и британски специални подразделения в момента много активно подготвят украински военни за бъдеща  ескалация на бойните действия в Донбас.

Това пише в своя блог американският публицист Стивън Лендмън. Според него Киев вече е  нарушил всички точки  на Минските споразумения. Украинските войници всеки ден обстрелват териториите на Донецката и Луганската реублики, като най-често атакуват жилищни сгради с мирни жители. Това беше забранено в Минск, но никой не го спазва и през ден по улиците се търкалят трупове.

Действията на украинските властите показват, че те ще възобновят активните си бойни действия в Донбас и това ще стане всеки момент. Радата е  одобрила 250 млн допълнителни разходи  за увеличаване  на военния си контингент в двете републики, без да им пука,  че икономиката на страната е напълно срината и хората ще гладуват през зимата.

САЩ и Великобритания пък непрекъснато увеличават броя на военните си инструктори в страната и сами пращат престоя им там. Явно и двете страни имат интерес конфликтът в Украйна да продължава, но да не се бият със свои сили, а да използват национализма и шовинизма на част от украинците. В същото време се създава и обучава и национална гвардия, където войниците са платени и много по-мотивирани.

Лендмън прави извод от наблюденията си, че Киев с помощта на САЩ и Великобритания подготвя украинските въоръжени сили за мащабна агресия, която  да приключи до  късната есен. И пита кому е нужно това.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.