Вежди Рашидов получи Златен скункс и бяла лястовица

ВеждиЗа първи път откакто съществува  „Господари на ефира” един и същи човек стана призьор на двете награди на телевизионното шоу – „Бяла лястовица“ и „Златен скункс“.

Отличникът беше  министърът на културата Вежди Рашидов, който прие статуетките с достойнство и запази самообладание, без да тегли нито една традиционна за него нашенска благословия на репортерите.

Бялата лястовица бе заради усилията, които той положи за организирането на изложбата на културното наследство от тракийските царе по нашите земи в Лувъра в Париж.

Златният скункс пък бе  за хамалските  реплики по адрес на хориста от „Йоан Кукузел” Георги Петров, който възропта, че хорът е пял безплатно, без никакъв хонорар и командировъчните не стигнали дори за хотел и храна. Не стига, че ги показахме на света как пеят, ами и хонорар искат, бяха само част от думите на министъра, койато пък бе командировал придворни журналисти да го хвалят срещу солидни джобни пари. Дейци на културата у вас поискаха оставката на министъра заради гаврата с хористите и му събраха 8 килограма жълти стотинки, за да спре да работи.

Рашидов се извини официално на хориста, а за наградите каза: Приемам ги и двете – колкото повече толкова по-добре. Културтрегерите избухнаха и коментираха, че бялата лястовица си е чисто подмазване и не е било нужно да му се връчва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.