Никой не е поръчвал убийството на Немцов, подбудите били религиозни

Немцов убиецУбийството на Борис Немцов не е поръчано, обяви изданието „Росбалт”, цитирайки източници от следствието.

Престъплението било лична инициатива и идея на бившите бойци от спецбатальона на вътрешните  войски  Заур Дадаев и Бислан Шаванов.

Според хора от следствието сега работи и по версията за поръчково убийство,  но в момента  всичко сочело, че двамата са планирали всичко и са посветили в идеята си свои приятели.

Дадаев и Шаванов се уволнили , дълго успели да си намерят работа и затова доста време прекарвали заедно, като разговаряли на религиозни теми. Те обсъждали и карикатурите на пророка Мохамед и горещо критикували френския вестник Charlie Hebdo. По време на техните разговорите те разглеждали и поведението но политиците и бсъждали кой  в Русия подкрепя френските карикатуристи, така се спрели на Немцов. На тях им била известна и връзката му с кавказката катеричка Замфира, което още повече ги подразнило в него, той превръщал една тяхна сестра в проститутка, погазвайки законите на исляма.

Дадаев и Шиванов решили да убият  някой от политици, защитаващи французите и карикатурите им и с това преследвали две цели:  – да отмъстят за критичните изказвания срещу правоверните, а също така да си издигнат авторитета и да върнат вярата на хората от Северен Кавказ, в частност в Чечня и Ингушетия, в исляма.

Версията за липса на поръчител звучи правдоподобно и логично. Първо, Немцов в значителна степен се изчерпа като опасен опонент на Путин и с подкрепа от един процент не му е враг. На второ място  неговото убийство дава излишни козове на противниците на Путин, което не му прави никаква услуга, даже напротив. И трето убийството в близост до Кремъл и неговото аматьорско изпълнение показва, че това не е дело на професионални килъри. Сайтът е категоричен, че ако това е дело на руските тайни служби, те имат богат опит да отстраняват хора, без да оставят никакви улики и смъртта им ще изглежда естествена. Ползват се отрови, радиоактивни материали или  имитиране на произшествия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.