Поят с водка украинските войници, за да се бият с опълченците

водкаПоловината от бойците от Националната гвардия на Украйна загиват в Донбас при военни операции заради злоупотребата с водка, съобщи в свой репортаж  телевизия „Звезда“, като се позовава на информация от местно издание.

Половината заради злоупотреба с алкохол и то  предимно при нещастни случаи и също заради неадекватна преценка на ситуацията на създаденото от тях бойното поле. Отивайки пияни, те не могат да направят реална преценка на случващото се, а понякога и се самонараняват с гранатите, които трябва да хвърлят.

 Официално смъртта им  обаче се представя пред началството и пред световните медии като резултат от обстрел, тъй като няма как да бъдат казани истинските причини.

В началото ние явно сбъркахме, като давахме водка на момчетата заедно с обяда. После обаче видяхме, че 50 грама не са им достатъчни и увеличихме дажбата“, разказва Тарас Елейко, който е координатор на „Общоукраинското доброволческо движение“. Студено е и хората ни трябва да се сгреят. Сега вече сме прекратили доставките.

В същото време доброволец призна, че различни организации продължават да доставят тайно алкохол на военните в зоната на боевете и войниците яко си пийват, преди да се хвърлят в поредната задача.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.