Венелин Петков и Гена Трайкова стават директори в бТВ

Предстоят съкращения и рязане на заплати в телевизията

венелин петков и гена трайкова

Добре познатите водещи на новините Венелин Петков и Гена Трайкова вече няма да радват / ядосват драгите зрители на Би Ти Ви. Защото те окончателно се разделят с репортерските кресла, повишени в директори на новинарския екип от собствениците на холдинга. Апропо, в момента сред екипа върви вътрешен кастинг, който вече изправи на нокти и най – търпеливите.

Най – силно ще се почувства промяната в късната новинарска емисия на Би Ти Ви, която досега се излъчваше от 22:00, а в нея участваха двама водещи. Оттук насетне часът за ефирно време става 23: 30 (след „Шоуто на Слави”), а новините ще чете само едно лице – Иван Георгиев. Тази промяна потвърди слуховете за икономически срив и фалит на Би Ти Ви, които вървят усилено в медийното пространство от няколко месеца. Централните новини от 7 часа вечерта остават в лапите на Юксел Кадриев, който ще бъде подпомаган, както досега, от Виктория Петрова.

Другата генерална промяна в електронните медии е завръщането на Даниела Тренчева в новините на „Нова“. Тренчева бе свалена от екран заради пристигането на Ани Салич. Рокадата не бе приета радушно от зрителите. В интернет пространството заваляха гневни коментари, хората си поискаха Даниела обратно.

„Защо слагате Салич, с какво е по-добра от нашата Тренчева?“, гласяха коментарите. Ръководството на „Нова“ се вслуша в настояванията на зрителите и на бърза ръка върна Тренчева. Тя бе възстановена в качеството й на водеща, но във втория екип на новините, където дели екран с Христо Калоферов.

„Няма да се откажем от лицето на Даниела Тренчева“, лаконично поясниха от Нова тв. Рокадите в „Нова“ предизвикаха вълна от иронични коментари. Някои дори посъветваха управата да си вдигне рейтинга, като покани Бетина Жотева за говорителка.

Рекламните кампании на „Нова“ и Би Ти Ви заляха столицата и страната в люта битка. Би Ти Ви напълни София с билбордове, на които водещите гледат леко изстрадало, но за сметка на това са заобиколени от представители на различни професии – от пожарникари до лекари като доказателство за логото „Всички гледни точки“.

„Нова“ заложи на креативната кампания с мотото „Свободни да виждаме истината“. В нея хора свалят черни маски от очите си, защото искат да гледат „истината“ – т.е. новините. Главният проблем между „Нова“ и Би Ти Ви е в измерването на рейтингите на новинарските емисии – две агенции дават два различни резултата. Това обърква както зрителите, така и рекламодателите.

http://www.youtube.com/watch?v=p9wrh-gIis0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.