Коко Динев лапнал 2 млн. евро от черното тото в Марбея

С най-малко 2 млн. евро в джоба си е поел от испанския курорт Марбея към родината босът на „Локо“ (Пд) Коко Динев, гласят последните слухове във футболните среди. Толкова бил приходът от порн*графията с черното тото, в което се забърка пловдивският отбор по време на турнето си в средиземноморския град. Коко и „Локо“ станаха за смях, след като се надупиха да падат от куцо и сакато в името на тото далаверата.

Коко Динев
Коко Динев

Говори се, че зад съмнителните турнири в Марбея стои клан на световната тото мафия, макар че уж като организатор се сочи общината. Пръст в цялата работа имал и бившият президент на „Беласица“ Костадин Хаджииванов – Коце Маца, който се издирва по цял свят като бос на един от най-големите картели за черно тото и манипулиране на резултати.

Те двамата с Коко Динев въртят тотото и в България“, шушукат под сурдинка във футболните среди. Според слуховете Динев бил тартор на така наречената „южна група“, в която влизали „Локо“ (Пд), „Пирин“ (Гоце Делчев) и „Любимец“.

Костадин Хаджииванов - Коце Маца
Костадин Хаджииванов – Коце Маца

Поръчката на тото мафията била да се изпратят два български отбора в Марбея, за да се залага на техни международни мачове. Освен своя отбор „Локо“ (Пд), Коко уредил и „Любимец“. „Пътуването и престоят били платени от организаторите на аферата. Българските отбори е трябвало да послужат за пушечно месо – да падат с много голове, за да излизат залозите за висок резултат“, каза пред журналисти източник от кухнята нелегалния тотализатор.

Самите залагания се извършвали в Азия по компютърен път. За участието си в маскарада нашите получавали от мафиотите между 300 и 400 000 евро на мач. За Коко и хората му се говори, че са прибрали общо най-малко 2 милиона!

На футболистите на „Локо“ (Пд) се давали указания с колко гола трябва да загубят и кога точно да ги пуснат. Далаверата сработила при загубата от украинския „Днипро“ с 0:5. На мача срещу шведския „Гьотеборг“ обаче станал провал. „Шведите се усетиха, че има нещо нередно и при 4:0 спряха да играят. Залозите баче бяха за пет гола“, свидетелства източник от „Локо“ (Пд). Отначало имало идея „смърфовете“ да си вкарат автогол. За да не става панаирът съвсем очебиен обаче, се решило да прекратят мача преди края му, за да не изгорят със заложените суми. За целта на треньора Сашо Станков било наредено да се сбие с наставника на „Гьотеборг“ Микаел Старе. Иначе спокойният и възпитан Станков зашлеви един шамар на колегата си.

„Съдията май също беше в играта. Само чакаше удобния повод да прекрати мача“, комантират още на „Лаута“. Цяла седмица шведската преса се занимава с българските простотии. „Имаше моменти, в които онези ни подарявахй топката и ни оставяха да правим каквото си искаме, само и само да вкараме гол“, разказаха играчи от шведския тим пред вестник „Гьотеборг пост“.

В това време Коковият отбор си събу гащите за нови три загуби – от китайския „Гуанджоу“ с 2:4, срещу „Динамо“ (Букурещ) с 1:6 и за капак от дагестанския „Анжи“ с 1:3. Във всички тях се вкарваха по три гола в последните 15-20 минути. „Целта очевидно е била да излезе залог „късен оувър“, при който падат много голове в края“, разясняват от тото средите. Най-смешно било срещу „Анжи“, където коковците пуснаха три гола за 4 минути.

При третия вратарят Йордан Господинов сам си метна топката в мрежата, за по-сигурно.

„Любимец“ пък беше закаран да рита в турнира „Даймъндс къп“, където беше пометен с общо 14 гола от „Рубин“ (3:0), „Днипро“ (4:0) и „Клуж“ (7:0). В тези мачове работата на отбора от Долината на големите дини била да пуска повече голове през второто полувреме, тъй като това било условието в залозите.

„В „Любимец“ нямат пукната стотинка и ако не е това турне за тотото, няма да изкарат пролетния сезон“, разправят във футболните среди.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.