Обир за 200 бона у Плевнелиеви

Крупен обир в къщата на Румен Плевнелиев, брат на държавния глава Росен Плевнелиев, е прикриван повече от 9 месеца от семейството на президента, научихме сензационно от жители на баровския жилищен комплекс „Резиденшъл парк“ в столичния жк „Младост“.

Румен Плевнелиев
Румен Плевнелиев

Дръзкият обир се е състоял на 4 юни 2013-а, когато трима маскирани крадци са нахлули в дома на Румен Плевнелиев във вилна зона „Малинова долина“. Братът на президента обитава ту-зарска двуетажна къща, която е в непосредствена близост до затворения комплекс „Резиденшъл парк“. Именно там, на 2-ри етаж в сграда №10, живее Росен Плевнелиев заедно със съпругата си Юлияна и тримата си синове Филип, Асен и Павел.

В бастиона на заможните „Резиденшьл парк" подозират президентския племенник Станислав за обира
В бастиона на заможните „Резиденшьл парк“ подозират президентския племенник Станислав за обира

Къщата на президентския брат е била претършувана от професионална банда крадци, които са направили солиден удар, мълвят съседите на Румен Плевнелиев. Според легендата, която се предава от уста на уста в „Резиденшъл парк“ и сред обитателите на вилна зона „Малинова долина“, апашите задигнали лева в брои както и скъпи часовници, бижута, картини и техника на обща стойност над 200 000 лева.

Президентският брат подал сигнал в 6-о РПУ, но при пристигането на полицейския патрул не описал коректно в жалбата си стойността на задигнатото. Родственикът на Росен Плевнелиев спестил пред ченгетата, че е олекнал с голяма сума пари, не дал информация и за част от задигнатите часовници и бижута.

„Според протокола от жилището му са откраднати два лаптопа, таблет, плазмен телевизор и часовник. В комплекса обаче всички знаем, че апашите са плячкосали огромна сума в брой. Това ни го споделиха и полицаи, които водеха разследване. Те се съмняваха, че в обира може и да е замесен някой от близкия кръг на фамилия Плевнелиеви“, разкрива пред журналисти обитател на луксозния жилищен комплекс „Резиденшъл парк“.

За обрания дом на президентския брат бе съобщено миналото лято от няколко медии, но тогава от затворения комплекс обявиха лаконично, че Румен Плевнелиев не е сред обитателите на „Резиденшъл парк“. Всъщност родственикът на държавния глава действително не живее в затворения комплекс, но къщата му е на 200-300 метра от луксозния бизнес и жилищен парк в „Младост“.

Сред любителите на криминалните сюжети в „Младост“ основните подозрения за обира над един от имотите на фамилия Плевнелиеви би следвало да паднат върху племенника на държавния глава Станислав. 22-годишният младеж се събирал с твърде подозрителни типове, а преди 3 години даже попаднал в Спешна помощ на „Пирогов“, след като предусал с халюциногенни гъби.

9 месеца след крупния обир в къщата на брата на държавния глава полицията все още не е заловила извършителите. Ченгетата инспектирали над 50 именити крадци, които обаче отричали да имат нещо общо с посегателството над къщата на Плевнелиеви. Ограбеният Румен пък не давал вид на съсипан след акцията на маскираните апаши в дома му. Президентският брат подсилил защитата на къщата си, която вече разполага и с жива охрана.

„Румен движи част от бизнес делата на брат си, през него минават и милионите от офшорки-те на президента. След като беше ограбен, той прекарва по-голяма част от времето си във Виена, където има къща за над 1,5 милиона евро“, категорични са съседите му във вилна зона „Малинова долина“. Според тях, в момента именно братът на Плевнелиев върти милионите на фамилията, а не президентската съпруга Юлияна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.