Иван Котарака платил за окупацията на Софийския университет

ivan-kotaraka-1Скандалният пернишки бизнесмен Иван Алексиев – Котарака, част от близкото обкръжение на бившия премиер Бойко Борисов, е финансовият локомотив на подновената миналия уикенд окупация на Софийския университет. Източници, запознати със задкулисния сценарий на злополучния експремиер разкриват прелюбопитни подробности от кухнята на уж спонтанно подновената окупация на Алма матер.

Трийсетината лумпени, представящи се за студенти от Софийския университет, които миналата събота завзеха посред нощ като терористи висшето учебно учреждение, получавали дневно 5000 лева за действията си. Парите за стачниците се осигуряват от пернишкия строителен бос Иван Алексиев – Котарака, който още преди седмица осигурил пачките. Според отлично осведомен източник Иван Котарака предоставил 30 000 лева на Велчо Полицая от Велико Търново, който имал ангажимент да проводи парите до представители на „Ранобудните студенти“. Бившето ченге Велчо Полицая минава за доверено лице на Бойко Борисов в Северна България и често е ангажиран в посреднически дейности на експремиера. Според разчетите на черните касиери на ГЕРБ 30-те бона трябва да стигнат за една седмица на менте студентите окупатори.

След като първата окупация на Софийския университет се компрометира и бе преустановена на 14 януари, част от „Ранобудните студенти“ отказали повече да участват в задкулисните схеми на ГЕРБ и лобито около президента Росен Плевнелиев.

Групата на отцепниците била оглавявана от студента Ивайло Динов, който се бе утвърдил като неформален лидер на „Ранобудните студенти“. Динов и групата около него предпочетоха да се приберат по домовете си, тъй като сгафиха на няколко пъти, особено след като пробваха да натопят в пиянство професор Драгомир Драганов и други реномирани професори от Софийския университет. Подлият номер с филмирането на подпийналите преподаватели обаче разгневи цялата академична общност и десетки хиляди студенти, още повече че се появиха и снимки на очевидно пияните „Ранобудни студенти“, вилнеещи в завладения Софийски университет.

Казват, че първата окупация на Алма матер била преустановена от „Ранобудните студенти“ заради спирането на финансите. „Тогава парите се получаваха от Георги Харизанов, който обаче беше арестуван преди Нова година заради далавери в „Напоителни системи“.

Със задържането на Харизанов се изпариха и едни 80 000 лева, които трябваше да стигнат до студентите. Твърди се, че парите са били дадени от пловдивския транспортен бос Диян Станев, шеф на такси компанията „Виайлет“. Въпросната такси фирма се прочу с апетитен договор с летище „Пловдив“, осигурен без публичен обществен търг от кмета Иван Тотев.

Когато плащанията секнаха, „Ранобудните“ предпочетоха да се приберат по домовете си. Сега, когато пари отново се намериха и беше назначен друг „черен касиер“ – Иван Котарака, по-интелигентните от студентите предпочетоха да не се включват в подновяването на окупацията. Изключение обаче направи малка групичка лумпени, концентрирана около 30-годишния Манол Глишев и химика с хомо*ексуална ориентация.

За щастие окупацията на Софийския университет падна във вторник рано сутринта, след като ден по-рано ректорът на Алма Матер професор Иван Илчев забрани пребиваването и достъпа в сградата на университета и призова прокуратурата да подхване платените окупатори, опитващи се да провалят изпитната сесия на 12 000 студенти. Усетили, че са сгафили с подновената окупация, част от кукловодите на платените пишман студенти побързаха да се разграничат от тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Евалла,такова голямо разследване е паднало -опорна точка до опорна точка…То много народ дал пари! Само не ми е ясно защо като са вземали по 5 000 лева на ден, окупацията беше само три дни. Ох, сетих се за другата опорна точка: че иначе щели да ги съдят за пропуснати ползи за 5 млн. Утре ще подам заявление по ЗДОИ до ректора Илчев да ми предостави копие от сключения договор по европейски проект за 5 млн.Сега имам една молба: може ли да разследвате аз колко пари съм взела от Сорос, от Прокопиев, от Петното, от Борисов и от други знайни и незнайни тарикати, щото се обърках в сметките вече, бая пара взех, изтървах му края…Има хора, които живеят заради едното достойнство, даами и господа, ама вие не сте дорасли да разберете това…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.