Наталия Симеонова и Румен Луканов най-гледани

Наталия Симеонова
Наталия Симеонова

Талантливият актьор Пол Уокър, който почина след нелепа катастрофа в края на миналата година, е абсолютният шампион по гледаемост през миналия декември, показват данните на пийпълметричната агенция „Медиа Рисърч“. Флмът с негово учасие “Осем герои“, изучен по Нова телевизия, постига рекордния рейтинг 14,2 и пазарен дял 34,2 – резултати, които са били недостижими за който и да е друг тв канал. Същия рейтинг има и турската сапунка „Огледален свят“, която обаче е привлякла по-малко зрители пред екраните. На трето място продължава да бъде централната емисия на новините на Би Ти Ви.

Румен Луканов
Румен Луканов

Неизненадващо новогодишното поздравление на президента Плевнелиев е било много по-гледано по Би Ти Ви, отколкото по БНТ1, която продължава да губи позиции и категорично е изпреварена от ТВ7. . През декември зрителите са предпочитали да гледат риалититата „Биг Брадър“ и „Африка: Звездите сигурно са полудели“; сериали като „Столичани в повече“, „Фамилията“ и „Домашен арест“, шоуто „Комиците“ и хитови световни филмови заглавия. „Българската Коледа“, излъчвана тази година по „Нова“, е събрала пред екраните 20,5 % от зрителите, които в този момент са гледали телевизия.

Данните на „Медиа Рисърч“ за декември показват, че прехвалените водещи на различни предавания не са били предпочитани от аудиторията. Сред отличниците са Наталия Симеонова с „Предай нататък“, което има пазарен дял 28%, следвана от Румен Луканов и „Сделка или не“ (27,3%) и Захари Бахаров с „Национална лотария“ (19,5%). Нито един друг водещ не успява да се нареди в Топ 25 на телевизионните програми, излъчвани по всички канали за изминалия декември, сочат данните на „Медиа Рисърч“.

Изненадващо за мнозина сутрешните блокове, които задават темите за коментар на повечето медии, не намират място в престижната класация. За сметка на това класика като филма „Хубава жена“ с Джулия Робъртс, който е гледан многократно от повечето зрители, отново събира пред екраните 25,8% от тях. „Хората са уморени от политика, проблеми и скандали в студмата.

Писнало им е да гледат разправии и не им е интересно дори когато хора на Волен Сидеров нахлуват в телевизиите. Очевидно е, че искат да се разтоварват със забавни предавания, да гледат любопитни филмови сюжети. Изключително добрите резултати на Наталия Симеонова показват, че аудиторията се вълнува от драматични човешки съдби, в които хората могат да се припознаят“, коментират медийни експерти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.