Стефан Данаилов се зарече: Няма да се дам!

Цяла България изтръпна от страшната вест, че най-коварната болест е пропълзяла във вените на Ламбо точно преди година на поклонението на Георги Черкелов проплака: „Господи, пощади големите ни театрални и киноталанти“.

Стефан Данаилов
Стефан Данаилов

Всевишния не се смили и прати решително изпитание за любимеца на няколко поколения българи. Героят от „Дами канят“ без излишна емоционалност съобщи на най-близките си, че се бори с рака. Новината много бързо се разнесе из театралните среди. В началото беше обявено, че Данаилов страда от левкемия, но впоследствие се заговори за също толкова тежката диагноза – лимфом, което е лека форма на рак на гърлото. Стотици и дори хиляди приятели, познати, съпартийци се юрнаха да окуражават Ламбо. А в най-тежките си първи мигове той иска на всяка цена да се откъсне от този огромен интерес към личността му, който в никакъв случай няма да му помогне.

Бившият министър на културата е направил всичко по силите си да скрие от хората за заболяването си, но това не се получава. Сега му остава единствено да ограничи контактите си, за да избегне сълзливите обяснения, с които хората обичат да обливат изпадналите в беда. Данаилов е твърдо решен да се бори докрай за своето оздравяване. В интервю през седмицата Ламбо демонстрира силен дух и уверено заяви, че няма да развява бялото знаме.

Той без забавяне започва да проучва дали не е по-добре да замине и да се лекува в чужбина.

Стефан Данаилов в опасна близост с Аня Пенчева на театрална сцена
Стефан Данаилов в опасна близост с Аня Пенчева на театрална сцена

Негови приятели от лекарските среди го убеждават, че френските им колеги най-напред с материала, „Червеният“ депутат обаче се двоуми дали да преминава през тежката химиотерапия, която се бори с рака, но и вкарва отрова, която изтощава организма до краен предел.

„Ламбо се страхува от възможността да му опада косата и да не може да стане от леглото. Ще се бори докрай, психиката му е силна. Но не би жертвал на всяка цена нормалното си съществуване. Зарече се да продължи да преподава и да се снима във „Фамилията“, разказва един от най-близките приятели на Стефан Данаилов.

Майор Деянов е твърдо убеден, че вливането на химия във вените му може да бъде заменено с правилно хранене и пиене на специални билки. Дори и да се наложи химиотерапия, актьорът ще потърси помощта на алтернативната медицина, за да облекчи болката си. Той от години ползва услугите на родопската лечителка Севинч Балъкчъ. Само преди няколко седмици големият Венцеслав Кисьов призна, че води неравна битка с рака и в най-тежките мигове ползва помощта на лечителката Балъкчъ.

„Ламбо ме прати при туркинята от баташкото село Нова махала. Тя ми бърка някакви отвари, които облекчават болката след тежката химиотерапия. Лекарите ми даваха 3-4 месеца живот, а вече 2 години се боря с болестта.

Севинч ме подкрепя и ми дава необходимите сили да продължавам напред“, разказа Венцеслав Кисьов.

Приятелят му Данаилов в началото идва по далеч по-безобиден проблем при туркинята. Тя намира начин да оправи болежка на големия ни актьор и той й става редовен клиент. Сега туркинята от Нова махала е изправена пред много по-голямо предизвикателство. Тя самата се хвали, че е помагала на много известни хора от политиката, шоубизнеса и спорта. Способността й да общува с мъртвите я отличава от останалите хора.

Ламбо в кадър от култовия сериал „На всеки километър"
Ламбо в кадър от култовия сериал „На всеки километър“

„Наследница съм на известен ходжа, който лекуваше цялата околия. От дете съм наясно, не притежавам сили, но те се развиха още повече с годините. Роднините ми бяха готови да се отрекат от мен, след като предрекох, че един от чичовците ми ще си замине без време. Не се страхувам от смъртта и знам как да контактувам с отвъдното, за да помагам на хората“, демонстрира неподозирани способности родопската пророчица. Тя категорично отказва да сподели как точно преминават сеансите й със Стефан Данаилов и какви отвари му приготвя. Разказва, че при срещите й с по-тежко болни кална вода започва да тече от ръцете й.

„Ще се боря за здравето на г-н Данаилов. Той изобщо не е толкова зле, колкото се изписа! За лечебните ми отвари се уча от бялата книга което момиче с извънземен произход ми предаде. Яви ми се на сън, облечена в бяло и заяви: „Севинч, дошло е време да разпространиш по света знанието за нови болести, които ще морят човечеството. Има лек за тях, но хората трябва да вярват“. Аз й повярвах и се опитвам да помагам на хората“, разказва лечителката.

Сега Севинч ще трябва да докаже, че способностите й не са просто плод на развинтено въображение или на финансовия й интерес.

А цяла България стиска палци на Стефан Данаилов, убедена, че той ще се справи и с това препятствие в живота си.

 

Спират “Пигмалион” без Ламбо

На първи път от 10 години е спряна постановката „Пигмалмом“ в Народния театър. Причината – болестта на Ламбо, за която бе писано в пресата. От театъра – гилдия и ръководство, категорично са отказали да търсят заместник на титуляра в пиесата на Леон Даниел, която не слиза и не слиза от афиша.

През януари, докато Ламбо ще се лекува в Париж от онкологичния проблем, замразяват постановката. От Народния обаче са категорични, че имат готовност да започнат отново през февруари, веднага щом Данаилов се върне.

Говори се, че състоянието на любимия актьор е овладяно след проведен курс на лечение в София. Помага му известната билкарка Севинч, предстои му и терапия в Париж.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.