Стефан Данаилов: Нямам рак, а кръвно заболяване! ИНТЕРВЮ

Слухове за влошеното здравословно състояние на най-прочутия съвременен актьор – Стефан Данаилов, обикалят арт гилдията от 2 месеца. Преди дни се появиха информации, че големият артист е бил диагностицирай с фатално заболяване в начален стадий и планира да замине на лечение във Франция през януари.

Стефан Данаилов
Стефан Данаилов

Легендата от сериала „На всеки километър“, от най-хитовите български филми и звезда на Народния театър не се е появявал напоследък на публични места и дори в Народното събрание, където е депутат от БСП. Отсъствието му породи куп спекулации, че има проблеми със здравето и едва ли не се бори с тежка болест в чуждестранни клиники.

Пред журналисти Стефан Данаилов заяви, че страда от кръвно заболяване, от което се лекува, но не е покосен от левкемия (виж интервюто).

„Стефан получи тахикардия около празниците (увеличаване ритъма на свиването на сърцето повече от 90-100 удара в минута – бел. авт.). Това не е нещо необичайно за състоянието му през последните години. Всякакви спекулации със здравословното му състояние са напълно неоснователни – заявиха както лекуващите го лекари, така и близките му приятели.

Ламбо е най-обичаният от всички съвременни актьори, десетки пъти решавал битовите и здравословните проблеми на своите колеги. Помагал е за лечението на приятеля си Велко Кънев, както и на колегата си Йосиф Сърчаджиев, с когото винаги са имали различни идейни позиции. Носи на ръце заварения си син Росен Цанков, когато е покосен от тежка болест. Дава лични пари за всеки колега, който има нужда от Подкрепа. „Няма артист, който да е поискал помощ от Стефан и да не я е получил.

Той е стожерът в нашата гилдия без когото тя вече няма да бъде същатата. Затова е цинично журналистите да си правят реклама на гърба на неговата популярност“, коментират приятели на Ламбо по повод слуховете за здравословното му състояние.

Освен, че е блестящ актьор, Стефан Данаилов е единственият български политик с безспорен авторитет, уважаван както от съпартийците си, така и от опонентите си. Той е бивш министър на културата и депутат от БСП, който винаги е защитавал личната си позиция, напълно независима от тази на ръководството на партията.

„Ако всички от БСП бяха като него, в държавата ни никога нямаше да има протести. Молим се за Ламбо да бъде жив и здрав защото без него хората на изкуството няма да имат самочувствието, че могат да влияят на общественото мнение. Десетки млади актьори излязоха на протестите, но не успяха да повлияят на хората, защото, за разлика от Ламбо, никога преди това не са изразявали позиция, която да защитават на живот и смърт. Той научи студентите си да не изневерят на себе си и да казват каквото мислят, дори то да не се харесва от обществото в този момент. Неслучайно всички го наричат Мастер, прозвище, което не са дали на нито един друг свой преподавател“, разказват ветерани от театъра.

В цялата гилдия са категорични, че той е единственият човек, който може да обедини всички артисти в България. Колегите му стискат палци Ламбо да се размине със сполетелите го здравословни проблеми, които явно са силно преувеличени.

Спекулациите за здравословното състояние на Стефан Данаилов породиха взрив от недоволство в цяла България. Милиони фенове на най-обичания актьор възроптаха срещу зловещите информации за фаталното му заболяване, разпространени от различни медии.

„Журналистите удариха дъното и се изложиха повече от политиците. Дори идеологическите врагове на Стефан не изрекоха една дума срещу него, но представителите на т.нар. четвърта власт не се посвениха да го уязвят болезнено“, възмущават се милионите фенове на Стефан Данаилов.

 

Ламбо: Страдам от кръвно заболяване!

– Господин Данаилов, вярно ли е, че сте болен от левкемия, каквито информации се появиха напоследък?
– Няма такова нещо. Не съм болен от левкемия. Имам едно кръвно заболяване. Вдигам кръвно и трябваше да взема мерки за това. Ще се излекувам, а хората, които пишат подобни глупости, само си правят реклама на мой гръб. Аз съм си вкъщи и работя, но по-умерено, тъй като лекарите решиха, че имам нужда от малко почивка.

– Защо според вас се пишат подобни неща?
– Пишат се глупости от хора, които не искам да коментирам и да споменавам имената, защото се чудят как да си запълнят медиите със сензации.

– Ще заведете ли дела за клеветите срещу вас?
– Няма да водя никакви дела, защото тези медийни сензации се очакваха. Аз боледувам от високо кръвно от два месеца и единственото лечение е почивката. Никога не съм си крил болестта на сърцето, но смятам, че журналистите трябваше да спазят някаква етика.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.