Киро Шкафа убит заради амфетамини?

Един от бандата на „Наглите“ – Кирил Кирилов – Шкафа, е бил убит не заради показания за отвличанията, а за това, че е пропял кой стои зад трафика на амфетамини у нас. Шкафа разполагал с информация, че висши ченгета стояли зад международни канали за синтетична дрога. Той даже споделял, че знае кои хора са притиснали Братя Галеви и са иззели печелившия бизнес.

Киро Шкафа платил с живота си за това, че е пропял кой стои зад трафика с амфетамини
Киро Шкафа платил с живота си за това, че е пропял кой стои зад трафика с амфетамини

Кирилов казал пред познати, че ще разкрие схемата, ако бъде осъден по делото „Наглите“. На всеослушание обявил: „Ако тръгна към дъното, ще повлека със себе си много хора“. Запознати твърдят, че камери са заснели лицата на стрелците му, но записите мистериозно изчезнали. Киро Шкафа бе прострелян в жк „Младост“, докато се прибирал вкъщи с приятелката си, с която живеел.

2 седмици преди покушението, споделил, че е следен. Той предполагал, че е нормално полицаи да ходят по петите му и дори не му минало през ума, че е бил дебнат от килъри. Шкафа е бил обект на външно наблюдение от страна на МВР. Той обаче е засякъл друга кола, нямаща общо с вътрешното ведомство, която го следи постоянно. Близки до Шкафа твърдят, че е видял номерата на джипа, който е карал след него 2 седмици по-рано. Бандитът се притеснил, защото смятал, че ако го следят полицаи, те биха сменяли колите, с които го правят.

Куршумите застигнаха 39-годишния мъж пред бл. 353 в жк „Младост“ преди 3 години. Двама убийци причакали Шкафа и открили стрелба срещу него. Дошлите лекари и полицаи само констатират смъртта му.

Шкафа не беше зад решетките, защото съдът измени „задържането под стража“ в най-леката мярка „подписка“, тъй като по това време излежаваше 14-годишна присъда в затвора във Враца. След като излезе от затвора, Кирилов остана на свобода, защото прокуратурата не поиска промяна на мярката му за неотклонение. Той трябваше да отговоря за две отвличания заедно с „Наглите“ и един опит за похищение – на сириеца Салех Асил – Бат Сали.

Шкафа бил наясно, че имало достатъчно доказателства да бъде осъден и затова се опитал да изтъргува свободата си срещу мълчание. Той бил сигурен, че заплахата му ще сработи. Киро заживял с приятелката си в квартал „Младост“ и се отказал да напусне България. Босовете на каналите за синтетични наркотици обаче предпочели да запушат устата му завинаги.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.