Кела избяга в Канада

Мафиот №1 на родното Черноморие Пламен Дишков – Кела е напуснал тайно България и от две седмици се намира в Канада. Това се разбра ексклузивно от служители на службите за сигурност, които са в час с местонахождението на прочутия гангстер.

Пламен Дишков - Кела pза пореден път избяга от България
Пламен Дишков – Кела pза пореден път избяга от България

Кела е напуснал страната легално с международен паспорт, в който има безсрочна канадска виза. Това е станало през аерогара „София“. В северноамериканската страна нашият бандит има бизнес още от 2007 г., свързан с недвижими имоти и софтуерни услуги. Офисът му се намирал столицата на Канада Отава.

Източници на вестника, близки до Кела, разкриха пред журналисти, че той нямал никакво намерение да се връща в България през следващите поне 5 години. Заедно с него към Канада е отпътувала и любовницата му, заше-метително изглеждаща 30-годишна брюнетка.

Пламен Дишков - Кела Горе-дол у 5 годни ще трае предстоящият процес срещу Дишков за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов – Мастара, станало на 21 ноември 2002 г. Тогава собственикът на месарската фирма „Дани 87″ бе убит с един изстрел в сърцето. Мастара бе приближен на Димитър Желязков – Митьо Очите. 3 години по-късно Кела получи 20 години затвор като поръчител на смъртта на месаря. Вместо да влезе в затвора, мафиотът предвидливо избяга от България и се издирваше от Интерпол цели 7 години, преди да бъде заловен на 20 август 2011 г. в Португалия.

На 16 май миналата година Върховният касационен съд (ВКС) отмени присъдата му и реши делото за убийството на Димитър Стаматов да започне отначало. То в момента се намира на ниво досъдебно производство. Очаква се възобновеният процес да започне в началото на следващата година.

В ъндърграунда от година върви слух, че няколко от членовете на ВКС са тясно обвързани и зависими от лица, които и към днешна дата контролират и управляват остатъците от разпадналата се групировка СИК. И именно с тяхна подкрепа присъдата на мафиота е била отменена.

Така реално от 16 май миналата година Кела е с чисто съдебно минало, без присъда и с всички права на нормален гражданин, в това число и да пътува извън България. „Основната цел на Кела беше да му махнат 20-те години пандиз. Новото дело не го интересува поради две причини. Първо не смята да е в страната през тези години, в които ще се точи. И второ, сигурен е, че ще бъде оправдан разкриха още преди два месеца пред репортер негови авери.

Поредното бягство на Пламен Дишков от България, този път към далечна Канада, не мина гладко. Въпреки, че миналата година той бе оправдан, съдът в Бургас се заинати и цяла година не го пускаше на свобода. Наложи се армията му от над 10 адвокати да отправят цели 17 молби пред бургаските магистрати мярката на клиента им да бъде променена.

Всеки път, когато съдиите трябваше да разглеждат казуса, босът от бившата мутренска групировка СИК идваше или с линейка, или театрално седнал в инвалидна количка, побутвана от приятели. Той страда от двойна коксартроза, левият му крак е деформиран и по-къс от десния. Заради заболяването му през лятото на тази година Кела първо претърпя операция в столичната болница „Пирогов“, а после изкара 2 месеца в 5-звездния „Балнеохотел“ в Поморие.

ВИП пандизчията беше постъпил там в началото на август в сектора по балнеология, който е подходящ за лечение на болки в колената, тазобедрените стави, кръста, гръбначния стълб.

Това стана, след като бургаски съдии му разрешиха да излезе от затвора с изриното условие да лекува заболяванията си. След като напусна баровския хотел обаче, Кела не се върна в килията.

В подземния свят Пламен Дишков е сочен като най-богатия роден мафиот. Между 2004 и 2007 г. съденият за убийство бандит се е занимавал с хотелиерска и ресторантьорска дейност в Португалия. В южната държава, където преди 2 години бе арестуван, бургазлията е бил собственик на 3 луксозни ресторанта и 2 хотела.

Кела е бил много на „ти“ и с престъпните структури в Холандия и Русия. Неофициално се сочи, че в банковите му сметки има над 200 млн. евро. В службите има данни, че Пламен Дишков дори е имал и официален руски паспорт, уреден от партньорите му от Москва.

 

Помирил се с Митьо Очите на среща в Солун

Източници от бургаския ъндърграунд разкриха, че малко преди Дишков да хване полета за Канада, той е имал среша с най-големия си враг и конкурент Димитър Желязков – Митьо Очите. Рандевуто между двамата се е провело в луксозен ресторант в Солун. На тази историческа среща Кела и Очите финално са заровили томахавката. Дишков е уверил съгражданина си, че няма никакъв интерес към българската действителност и не смята да му прави сечено в търговията с дрога. Сикаджията е играч от международна класа и нашият пазар му е далеч под нивото.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/kDrOtcS3kvA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.