Сериал за турското робство шокира света. От Външно министерство мълчат – с видео

Велика Турция!, скандират фенове на сериала в Истанбул
Велика Турция!, скандират фенове на сериала в Истанбул

Светът е потресен от турски сериал, в който се разказва за зверствата на османлиите в поробена България през 16- ти век. Оргии, изнасилвания, кървави касапници и оплискани с кръв трупове шокираха и турските зрители. Още след първата излъчена серия на продукцията „Великолепният век” населението на цяла Турция се раздели на две. Първата група коментира с гордост зверствата на прадедите си, издигнали турската държава до империя, простираща се на три континента. Вторта група яростно протестира срещу представянето на предците им като кървави изроди, които са секли с ятаганите си човешки глави наред.

В Германия и Холандия огромни тълпи от турски емигранти и местни жители

Турския сериал, който шокира света
Турския сериал, който шокира света

сформираха митинги с настояване телевизиите да спрат излъчването на скандалния сериал. Турски гастърбайтери във Франция обаче гледали сериала през сателит и истерично скандирали: Турция на три континента!
Действието в сериала „Великолепният век” се развива през 16-ти век, Златния век на Турската империя. В него великият османски предводител Сюлейман Великолепни е представен като секс манияк и алкохолик.
Спорът за и против филма прераснал в масови шествия на подръжници и противници. Едните, дегизирани с чалми и фесове изпадали в екстаз, крещейки призиви за Велика Турция. Другите целели с камъни рекламните пана и билбордове на сериала. Най- раздразнени са поддръжниците на управляващата ислямистка партия, които съзират в сериала световна конспирация срещу приемането на страната им в Европейския съюз и дискредитиране на протести сериал турскимюсюлманската религия пред света. От публикуваните в интернет рекламни спотове на продукцията става ясно, че създателите са заложили най-вече на разгулни сексуални сцени и много кръв.
Още в първата серия свистят ятагани, падат глави, изнасилват се робини…! Филмът ни представя като пълни варвари и срива светските устои на обществото ни, което безтуй трудно се отърсва от тъмното си историческо минало и вината, категоричен е професорът по история в Анкара, Баязид Акман. В сериалът има страшно много измислици, които не отговарят на историческата истина, коментира и проф. Аднан Баки, директор на фондацията „Сюлейман Великолепни”.
Най- унизени и низвергнати в сериала са българите, които са представени като поробени създания, доведени до животинско оцеляване – насилвани и убивани с повод и без повод от османците.
Разочароващо ще бъде за българските зрители да научат, че в ролята на кървавия злодей Султан Сюлейман се е

Актьорът Халит Ерген в ролята на злодея Сюлейман Великолепни
Актьорът Халит Ерген в ролята на злодея Сюлейман Великолепни

превъплатил актьорът Халит Ерген. Същият е познат на бг. аудиторията от участието си в сериала „Хиляда и една нощ”.
По разочароващ за нас обаче е следния факт:
Въпреки реакциите на държавни и неправителствени организации от 5 континента срещу филма, от родното Министерство на културата мълчат като риби. И това, при положение, че България е най- засегната от скандалната лента. Две родни телевизии преговарят с авторите на сериала, за да го завъртят robstvo1и в България, а Министър Вежди Рашидов си трае. Рашидов е етнически турчин и е в деликатна ситуация. Но като Министър на тази страна е длъжен да реагира и да защити интересите на държавата, а не на определен етнос. skandalno.net

Великолепният век на Османската империя – белязан от разврат и насилие! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

45 коментара

  1. Da,za sajalenie eto kakvi upravnizi imame,a sme im glasuvali doverie!
    I o6te-za6to v u4ili6tata dezata gi u4at za tursko prisastvie,sled,kato zql miren i trudolubiv narod e ozelqval 5 veka ot gavrite na turzite?Te i sega pokazvat svoqta sa6tnost-qvno mnogo godini o6te 6te im trqbvat.Edva li ima tolkova izstradal narod,kato na6iq i vapreki tova sme ozeleli ,kato sme sahranili dobrotata,razuma i dostoinstvoto si!

  2. az sam gledala 15 serii ot filma i nemoga da razbera kakvop tolkoz shokirashto ima ,tova sie istoricheski film a dokolkoto si spomniam vav filmite za rimskata istoria (a ne samo rimskata ..vsichki istoricheski) ima ne po malko nasilie

    • to4no taka e suleiman kvo go opluvat se 1 vav vsqka 1 strana nezavisimo v peti vek predi hrista ili 5 sled ne e imalo robstvo iznasilvania intrigi i politi4eski ubiiistva daje se spomenavat hahhaha samnqvam se nqkoi da poso4i nqkoe istori4esko vreme bez takiv ane6ta a razvrata o6te ot drevnostta e carql nasqkade i jeni i maje sa se pravili na po4teni pred ob6testvoto puk posle…ni6to 4e tova ne e pokazano vav filma i to samo za6toto e turski i bednite psevdo religiozni selqni ne biha go gledali:D OSVEN TOVA kakto se kazva i po gore amerika kak e sazdadena??? ami cqla latinska amerika za6to sa hristiqni sega??? mn malko hora sa se otkazali dobrovolno ili zaradi pari v na4alnite godini e bilo masova smart i nai nakraq-tova e nai ,,bezobidniat,, turski serial a te go spirat!!!! bezobiden poneje e za nravite na onova vreme a ne e absurden seriala ogledalenen svat a? da pokazvat kak 18 godi6no momi4e ne moje da hodi na universitet a kogato i pozvolqvat ne trqbva d ase grimira obli4a hubavo i daje da razgovarq sas sau4enici mom4eta i ba6ta i q bie ako zakasnee :D I S TEZI SERIALI TURCITE SA TRAGNALI ZA ES I EVROPA HAHHA bednata klasa i 1 4ast ot srednata daje ne sa d ajiveqt za istambul ili drug golqm grad s tezi razsajdenia….

  3. Tova e istoria,s koiato triabva mnogo dobre da si zapoznat ,za da ia zabravish…Dobre e ,che ni ia pripomniat,za da se chuvstvame dostoini za tova che sme BALGARI,sashtestvuvame i shte se razvivame… Ima vazdux i sashtestvuvanie za vsichki ,no ne sme na mestata si..Kamakat teji na miastoto si..Imame pouchitelni pogovorki predadeni ot dedite ni jiveli Balgarskata istoria..Xubavo e da gi nauchim i da gledame po filosofski na jivota…Derzai narode balgarski..Narod s istoria e BELIK…

  4. Абре хора, като сте такива патриоти, защо не сте писали на кирилица???

    Derzai narode balgarski..Narod s istoria e BELIK

    Какви сме БЕЛИКИ! А както е написана на латиница, на турски тази дума може да се прочете и като подобно на „БАЛЪК“

  5. Така е братя българи, ако не бяха руснаците – сега българската махала щеше да е там където е циганската

  6. Еееееееееее, как не ви е срам! Не сте гледали и една серия от филма и сте си измислили всичко, написано в статията! Никаква сеч, изнасилвания и палежи няма, за 24 серии само веднъж се спомена, че се установява лагер за преспиване в София, а протестите в Турция бяха на религиозна основа по въпросите защо жените на султана били показвани незабрадени и какво се пие в чашите от ковано желязо на трапезите.

    • jenite v seriala sa nezabradeni poradi fakta 4e nikoi nemusulmanin ne bi gledal serial deto na si4ki samo liceto im se vijda nqma kak hah ne e interesno ina4e sam sigorna 4e sa bili zabradeni togava

  7. Елмирче, айде ако обичаш, мнението за „прекрасния“ турски сериал си го заври някъде, не ми пука дали има сеч или няма, исторически факт е, че 500 са ни мачкали, колкото и да твърдят обратното, когато и ние ги смачкаме за поне 300 години, тогава можем да кажем, че сме почти на равно…

    • злобарче,ти си последния на този свят който ще изтрие ИСТОРИЯТА !!!!!!

      • много вярно,историята не се изртрива,що то на някой не му изнася!!!И мили ми Мартинчо виж заглавието на филма!!!!!

  8. narodite koito izpovjdat islam vinagi 6te badat teroristi,ubiici,diskriminatori ,pedofili it.n.t tova e zalojeno v doktrinata na islama i te sljpo go sledvat.ne se u4udvam na Breivik,vse njkoi trjbva6e da prevarti ot natrapenata tarpimost kam tezi izvratenjci.kraino vreme e ne6to v islama da se promeni zavidna e revnosta s kojto slujat na B-G,no doktrinata im e pana s nasilie ,ubiistveni prizivi i nepriemlivi,nemoralni tradicii.te ne sa gotovi da badat evropeici.i za tova njkoi trjbva da pomisli.moi dom-moi pravila sorry.

    • taka e kakav es i evropa BOGATA6ITE I HORATA KOITO HODQT V 4UJBINA I OB6TUVAT S 4UJDENCI-NORMALNITE MOLQ ZAPOVQDAITE ama drugite da si sedat v selata i da ne mardat kolko turski studenti ima u nas gleda6 gi dobre oble4eni 4isti i tn ama kato se varnat v turcia stavat sa6tite indianci a rodninite im sa kato v ogledalen svqt da kajem…ne sam rasist i nqmam protiv da se stroqt i 50 djamii o6te ama sqka jaba da si znae giola kato ne moje6 da si civilizovan ne se butai a si stoi vav vremeto ot predi 3 4 veka!

  9. И това да се показва по българска телевизия?!?! Да гледаме как са изделвателствали върху предците ни?! Тия наред ли са?! Турски партии, турски новини по националната телевия, турски сериали… ТОВА НЕ Е ТУРЦИЯ, ТОВА Е БЪЛГАРИЯ И НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СЕ МАХА!

  10. Темата за филма е съшита с бели конци. Т.е. компилация от няколко статии в интернет за този филм. Този, който е публикувал горната глупост, за по-кратко наречена статия, изобщо не е гледал филма. Иначе, това е един ниско бюджетен сапунен сериал с претенции за исторически, където действието се развива най-вече в харема на султана.
    Вълнувате се за няма нищо. Но, това пък доказва отново какъв манипулатор са медиите!

  11. ПРАЗНОГЛАВЦИ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ХУМОРА ВЪВ ФИЛМА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА ОСМИВАТ ТОГАВАШНИТЕ УПРАВНИЦИ КОИТО НЕ МИСЛЕЛИ С ГЛАВИТЕ СИ АМИ С ГЛАВИЧКИТЕ НА ПИ……..ТЕ СИ,ЗАРАДИ ПИ…….ТЕ ИМ ОТИДЕ И М П Е Р И Я Т А

  12. Лъжа е цялата информация за сценария на филма!
    Аз гледах първи сезон на Великолепният век- преведен на български език!
    Действието се развива предимно в харема- никакви кланета,изнасилвания и подобни глупости…филма е закупен от над 60 страни..
    и не е ниско бюджетен – само бижутата и костюмите са в милиони долари…
    Филма го има с превод по торенти и сайтове- не се изказвайте преди да сте го видели…

  13. Вероятно повечето драскачи не са гледали филма и коментират написаната статия.Доста неща вьв хилма са измислица,не е предадена историята.Но пьк филма е направен много добре.А не като наште Стьклен дом ,Седем часа разлика и тем подобни.

  14. Ако не бяха Англичаните сега Турция щеше да бъде поделена между България и Русия!
    Смешници само 1000 години история имате! А и да не говорим че сте малцинство в собствената си държава! К*Р ЗА ТУРЦИТЕ!

  15. dosta godini istoriq imame za razlika ot izostanalata bg .. za kvo malcinstvo mi govorish samo samo istanbul e kolkoto balgariq.. heitar dolen

  16. Филма е много хубав.Има хора които не са го гледали и пишат глупости.Вярно има неща които са вероятно не така както ги представят,но е хубав филм.

  17. Много е хубав ,гледам го ! 1 гладайте после комен. бонаци с бонаците ,какво се зверете ,ай ставайте и отивайте да работите мързеливци ,идете до турция да видите мъжете как работят не като вас тоя ми е виновен оня бойко ,държавата лигльовци
    а турците и на тях мнго да не им лае устата,щото точно една жена християнка им е разказала играта на империята ;))))) тия сини ,зелени о4и,бяла кожа при тях са от НАЩТЕ поробени красавици ,та колко са турци децата им само майките( бабите ) знаят ;)))))

  18. hora tova e istoricheski serial koito e mn hubav az go sledq i mi haresva a pak za tova che klaneta gluposti ima i sega ako go imashe tova nqmashe da ima iznasilstva kradci i takavi gluposti moje da ne si priznavate no sultana e prevzel mn darjavi i e bil nomer 1 ako ne haresvate ne gledaite seriala i tolkova

  19. Що ли ми се струва, че ако филма се казваше Златния Век и разказваше за това как Цар Симеон е клал византийци, а България е била на три морета, пък нека си има секс и кръв някак си реакцията ви нямаше да е същата.

    • Точно така – нямаше да е същата! Но такава щеше да е реакцията на гърците например.Няма в света народ, който да толерира поробителите си, да търпи партиите им и да се заплесва по филмите им. Защото историята учи, че ако не я помним, сме осъдени да я повторим! Арменците и до днес не са простили геноцида на 3 000 000 свои съграждани! За 500 години колко ли българи са избити от турците? Турция извини ли ни се? Не – Станишев се извини пред цяла България за смяната на няколко турски имена! Позор!

  20. нека си правят филми на каквато си искат тематика.Да разказват историята си с гордост или срам. Не разбирам защо и как една българска национална телевизия може да излъчва този сериал и то в прайм тайма. Призовава всички, който още знаят защо 3 ти март е национален празни на бг да бойкотират рейтинга на телевизията, за да разберат че мъките и издевателството над народа ни, не се е превърнал в СЕИР

  21. Are da organizirame protest sreshtu tazi gavra?!!!Ako mladite hora ne napravim neshto koi?(ciganite i turcite li)S vuzdishaniq po Internet ne stava.Surbiq vuzneguduva protiv toq film,nie vse shte mul4im.Otvraten sum bulgari da pishat 4e tozi film ne e nishto osobeno.Neka si go gledat v sobstvenata durjava.Az sum bulgarin student,4ovek sus samosuznanie i sum zasegnat ot tova dupedavni4estvo.Ne stava vupros za filma,a zatova 4e mul4ime na Tyrciq i vmesto da se prevurnem v nepreodolima pregrada za vliza neto i v Es(s ujasqvashti fakti)nie sme mishoci dragi sunarodnici.Toleriraite gi,gledaite im bliutko4ite i budete strahlivci.Nikoga nqma da se opraime dokato sme zaeshki dushi.

  22. Статията предизвика много емоции в мен, но коментарите – два пъти повече. Първо – пълно е с обиди срещу няколко нации, което говори за ниска лична култура, второ – половината коментари не са на кирилица и не мога да се насиля да ги прочета, нищо че съм повече от сигурна, че има истина в доста от тях…

  23. zdraveyte na vsicki ,koito sa vzemali ucastie v komentarite,za turskiya serial.izvinyavam se,ce pisa na latinitsa,no stom vseki balgarin moje da cete nadpisite na magazini i kakvo li ne oste v BG,znaci ce i tova moje da go procete.az niama da pravya komentar po filma,zastoto znam ce tova e samo film,kakto nasiya balg film,,vreme razdelno,,no moga da kaja nesto po tova koeto predizvikva tezi komentari.nasionalizma.vinagi sam mislila,ce politikata e kato semeystvoto-ne go upravliavas dobre,to se razpada.prez 1396 g sme padnali pod tursko robstvo.kak mislite ce moje da se uprvliava 500 g samo sas zlini i zlodeystva?da ne zabravim ce po nasa vina sme padnali,obiavili sme voyna na Tursia.predi tova sme bili pod gradsko 200 g.upravliavali sa dobre horata/za da ne vastane naroda davali sas shepi zlato /.sega v BG horata ne mogat da si vzemat mizernite detski,zaplati i t.n.az predizvikvam vsicki smeli i umni balgari da se opitat ne 500+200g a samo 7g da napravyat nesto za sebe si i posle za naroda si.ako li ne,ste doyde niakoy ot van pak.az vi pisa ot cujbina.ste mi dadete sas sigurnost pravo,ce nikoy ne haresva balgarina kakto i toy samiya sebe si,nie sme edinstvenata nasiya,koyato psuva sebe si!koy bi napusnal darjava na 1331 godini ako tya pravi nesto za naroda si.za 50 godini se varnahme 500 godini nazad.mislite li ce tursite i garsite sa vinovni za tova?ne razbira se.koy ubi vsicki balgari v Belene!nie ?dragi sanarodnitsi,Istanbul stava Istanbul prez 1453 g.idete v tozi grad kadeto e upravliaval Suleyman i rdugi upravnitsi i vijte za kakvo stava vapros.ostavete istoriyata da vi kaje nesto.no ako iskate povece,moje da otidete v nay golyamata biblioteka i da vidite mnogo nesta ot istoriyata.vkl ifermana na koyto pise kolko jaltitsi e dal pasata ,za da hvanat nay dobriya advokat za deloto na Levski sled zalavyaneto mu.nepriyatno ste se iznenadate,ce Levski ste go obesyat zastoto taka ili inace parite ne pristigat v togavasna Balgariya ,a iscezvat zaedno s nasiya paratenik balgarina.pasata dava pari ,ama balgarina NE.sami si napravete izvoda,zasto ne ni obicat.nie unistojihne mavzoleya s 1000 zora,no go napravihme!i kakvo…istrihme li ot istoriyata 50 god kom. upravlenie !?,ne!losa ili dobra politika,tya zaslujava da ostane v istoriyata za vnutsite,kakto harema,orijeynitsata,segasniya muzey na skpotsennostite ivsicko drugo na Suleyman veliki.istoriyata e edinstvenoto nesto koeto govori za na samite.tova ni pravi cast ot sveta.triabva da pocnem sami da se uvajavame i posle drugite ste go pravyat.vece sme EC,no na golemite nie im triabvahme,dano i nie se vazpolzvame ot tova…..iskrenno se nadtavam kraya ni da ne e kato na Gartsiya.losa strategiya za upravlenie na semeystvoto i ,tovaa e.pri slaba ikonomika,vseki umen moje da razbere,ce svalas shapka na vseki.kakto nie sme go pravili vav vremeto.tova si e bilo cista politika.praviloto ,,razdelyay i vladey,,deystava otkak sviat svetuva.no jalko ce zakonite na nasite hanove visyat navsiakade i samo gi cetem,,saedinenieto pravi silata,izglejda tova ne se otnasya za balgarite!s uvajenie.F.S.A

    • Фани, ако си българка, пиши на кирилица – тя е свята за нас. И още.. в българския правопис – в началото на изречението стои главна буква. Който претендира, че обича народа си – първо уважава езика му – той е живия израз на духа му.

  24. Извинете другари, но да знаете случайно къде се намира Египет, че четох у Библеята и поне 500 пъти рових.. и рових… и все не откривам где е бил? Ако някой бълхарин знае да каже, че не мога да спя от треска!
    П.П.
    Ако някой знае и де има революционери да каже!

  25. Извинете, братя, но да знае някой случайно дали Сюлейман Великолепни не е освободил Българийца (нямам предвид съдии из раи леви) от турски плен? Защото иначе бих си помислил, че Хитлер е подарил Доброджа на Българийца нали? А това е нелепо? Иначе по история съм още на шшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш!

  26. О, неразумни български юроде, защо промиваш съзнанието на децата си с тези гнусни турски бози! Вълкът козината си мени, но нрава си – не! Не е толкова далечно времето, когато се случи това: (цитирам Захари Стоянов)

    За обесването на Левски Любенъ Каравеловъ въ в„ „Независимость”, г. III (1873), с. 374 — пише следната подробность по обесването: „Изъ България ни являватъ за смъртьта на покойния Василъ Левски следующето: „Левски бѣше страшно мѫченъ. Когато той бѣше затворенъ въ казармата, то низамитѣ, по повелението на пашата, му извадили единъ по единъ всичкитѣ зѫби. Месата му сѫ били кѫсани съ клещи парче по парче. Обиколили го петь, шесть души и всѣки изъ тѣхъ държалъ въ рѫката си по единъ ножъ. Въ това време низамитѣ захващатъ да го тласкатъ така, щото върховетѣ на ножоветѣ имъ се забивали въ тѣлото му. Когато турското правосъдие видѣло, че изъ устата на този български светия не излиза ни една дума, то заповѣдало да го обесятъ. Левски е обесенъ полумъртавъ. Вѣчна му паметь”.

  27. Osmanskata imperia prez 15 i 16 vek sa q narichali prikaznata imperia na zapad,kolkoto da q otrichate tq e nai humannata imperiq ot dosega sushtestvuvashtite kudeto i trite religii sa sujitestvali v mir,za razlika ot zapadnata civilizacia prez tzi dva veka v neq mnogo rqdko e imalo glad i epidemii,higienata e bila v puti po visoka,i za razlika ot feodalna evropa vseki podanik razbirase ako e musumanin moje ot sun na ovchar da se izdigne do vezir po zaslugi a ne po poteklo

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.