Протестиращите дават по 100 лв. за свирки

Протестиращите
Протестиращите

Окупаторите на парламента хвърлят луди пари за свирки, шапки и знаменца. Протестиращите дойдоха дюшеш на търговците, които споделиха пред журналисти, че правят минимум по 100 лева на ден оборот.

Търговци са най-доволни от надигането на гражданското общество
Търговци са най-доволни от надигането на гражданското общество

„Никога досега не сме изкарвали по толкова много пари. Много се радваме, че гражданското общество се надигна – хем има за нас работа, хем е добре за демокрацията. Като няма бунтове, единствената ни надежда са мачовете. Продаваме шалове и семки на футболните агитки“, изповядаха се продавачите.

Те разкриха специално за репортери и ценоразписа, по който търгуват. Най-обикновената свирка струва само едно левче, но тя често давала дефекти и не се чувала добре. Продавачите предлагат на протестиращите по-скъпи от 6 и 10 лева, които звучат като вувузели и пронизват ушите на депутатите. С тях се разбива дори изолацията на сградата на парламента. Националният флаг е оценен на 20 лева, а по-малкият размер – на 15.

„Как може да правите пари от мъката на хората? Тук народът идва да протестира срещу властта в името на бъдещето, а вие търгувате с националния флаг. Не ви е срам“, избухна възрастна жена, дошла да вика против правителството на Пламен Орешарски.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/M9p6WsxeYWQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.