Скандал! Плевнелиев пръснал 1,5 млн. лв за бонуси

Росен Плевнелев11Президентът Росен Плевнелиев е бил доста щедър към подчинените си, докато беше министър на регионалното развитие. Въпреки уж наложените ограниченията за раздаване на бонуси в държавната администрация, през   2011 година, по време на предизборната му кампания за президент,  той дал премии на служителите  в МРРБ  за близо 1,5 млн. лева. За участие пък  в различни комисии  чиновниците са прибрали извън заплатите си 155 690 лв.

Тези цифри излизат сега, когато наследничката на Плевнелиев в сегашното правителство Десислава Терзиева направила ревизия и изкарала цифрите на показ. Тя попита защо е необходимо точно в това министерство да се дадат най-големите бонуси и с какво служителите там са били по-добри от другите. Прилича на подкупване за гласуване, коментираха червени депутати.

Любопитен е и случаят с Лиляна Павлова, която замести Плевнелиев. ДянковТя явно била по-стисната или просто не е имало избори, затова раздала бонуси само за 600 хиляди лева. Веднага след нея обаче Екатерина Захариева, която прие поста министър само за два месеца, допълнила премиите и те пак стигнали общо милион и 400 хиляди лева. Защо са дадени тези пари на чиновници от служебното правителство и то само в едно министерство и само за два месеца, никой не знае. Явно с тях се е купувала лоялност, защото после много от тези служители бяха забелязани да протестират на площадите.

Излиза, че те са скачали,  за да върнат Борисов на власт и да си върнат парите, които им капят като премии. През 2010 година пък в Пътната агенция са се давали по 150000 лева премии на месец. Служебният премиер Марин Райков пък дал на външното министерство премии, докато управлявал два месеца. Рекордьор по бонуси си остава обаче министерството на Симеон Дянков, който опразни бюджета и пари за пенсионери и болни нямаше, но пък за премии на служителите му имаше и то в излишък.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.