Прокопиев оглозгал 30 милиона от пенсионния фонд „Доверие“

Иво Прокопиев1Един милион лева от авоарите на допълнителния пенсионен фонд „Доверие“ са дръпнати и вложени във вид на акции в „Алфа финанс холдинг“ – фирма на Иво Прокопиев.

Без да бъдат питани и уведомени акционерите, техните пари са вложени в непечеливши или едва крепящи се предприятия, които са свързани до едно с фирми на Прокопиев. Тези разкрития бяха направени от независими медии вчера и днес.

Дори Комисията по ценни книжа призна, че се е получил конфликт на интереси, а финансисти са сигурни, че с лошо направени инвестиции и финансови сделки са потънали 30 милиона от доброволния пенсионен фонд. Възможно е хората, които се надяват на втора допълнителна пенсия да не я дочакат, като навършат възраст, защото не се знае каква ще е съдбата на различните вложения.

Според експерти Прокопиев е вливал свежи пари като инвестиции, взимайки ги от фондовете. пенсионерКупени са и огромен брой ценни книжа от изпадналата в доста сериозна криза империя, наречена кръга „Капитал“. Каква ще е съдбата на парите, никой не се наема да прогнозира. Но е сигурно, че ако сега хората поискат да изтеглят вноските си изведнъж, няма да има пари да им бъдат върнати.

Ройтерс пък писа, че фирмата, която иска да купи „Доверие“ няма регистрация в световния търговски регистър, не се знае кой стои зад нея,  няма интернет страница и най-вероятно е офшорка. Междувременно в България упорито се говори, че зад протестите стоят хора от кръга на Прокопиев и Саша Безуханова, на които явно това правителство не им е удобно и се страхуват, че няма да могат да работят като при Бойко Борисов, тоест част от далаверите им ще секнат. Мнение за участието на този бизнес кръг в протестите изказа и Сергей Станишев, като го посочи за един от трите двигателя на протеста.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/nBSP6hQUUjk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Искам главата на Прокопиев в преносния смисъл. Искам затвор за такива като него, които точат парите на България. Едва ли Доверие е само един пример. Сигурно има и още, и още. Този човек добре се е усъвършенствал да краде

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.