Гонят Калин Сърменов от „Сатирата“, актьорите във възторг

До месец Милото ще бъде изритан от поста началник на театъра

Калин Сърменов - Милото
Калин Сърменов – Милото

По всяка вероятност Калин Сърменов ще изхвърчи като тапа на шампанско от поста шеф на Сатиричния театър. Наскоро от Министерство на културата обявиха конкурс за нов директор, което накара актьорите да ликуват и да очакват незабавната смяна на техния колега, прочул се като Милото.

В настоящия момент документи подават новите мераклии да заемат удобното кресло, а същинската надпревара за първенство ще се състои през идната есен. Самият Сърменов обаче не възнамерява да се предаде без бой и отново е подал документите си за участие в директния сблъсък.

Павел Попандов
Павел Попандов бе сред първите жертви на Милото

„Съвсем нямам никакво намерение да се отказвам от поста. Не искам да говоря много, но дори напротив – смятам, че съм сред най – подходящите кандидати. Започнах да правя нещо и искам да го довърша”, коментира Калин Сърменов.

От актьорската гилдия обаче са песимистично настроени към неговите мераци и тихомълком не одобряват възможността той да остане начело на театъра. За няколкото месеца в които заемаше директорският пост, Милото успя да си извоюва име на доста нелицеприятен шеф, опита да изгони някои от най – добрите български актьори и донякъде успя да направи това.

Всичко обаче зависи от това какво ще се случи на политическата сцена. Защото за никого не е тайна, че назначението на Калин Сърменов си беше чисто политическо, благодарение на близостта му с Бойко Борисов и Вежди Рашидов. А какво ще стане никой не се наема да прогнозира, още повече след последните кървави протести, които потресоха България.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=IIu6yS1x49s

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.