Кръв пред парламента! „Мирните“ протестиращи мятаха камъни и бутилки

автобус парламентТрадиционният мирен протест снощи ескалира, когато в него режисирано или не се вклиниха провокатори и започнаха да събарят загражденията.

Те хвърляха бутилки и камъни по полицаите, а младеж изпищя, че е ранен, понеже се появи с бутилка шампанско, но полицай искал да му я вземе, той я изтървал и се порязал. Малко по-късно обаче опитите за провокация прераснаха в истинска война, когато полицията се опита да изведе с автобус депутати и министри, които бяха останали до късно да работят в комисиите в парламента.

„Мирните“ протестиращи внезапно извадиха от раниците си камъни и бутилки и започнаха да ги хвърлят по автобуса, като счупиха две стъкла, включително и това до шофьора. Явно дрогирана девойка легна пред автобуса и полицаите я измъкнаха.кръв парламент Возилото се върна обратно и в парламента останаха блокирани над 100 души – депутати, министри, журналисти и помощен персонал. Десет души от протестиращите са ранени, а от полицаите двама.

Нападението над парламента бе окачествено като провокация, която иска да взриви гражданския мир. Че беше подготвено предварително си пролича от това, че протестиращите не тръгнаха по обичайните си маршрути, а останаха пред сградата. Любопитен факт е, че мирните младежи вадеха от раниците си еднакви бутилки вода и еднакви сандвичи. Други крещяха на репортерите да не ги снимат, криеха си лицата и ги заплашваха. Мъж на средна възраст заяви пред камерата на БТВ, че бил софиянец, но дошъл с приятелите си от провинцията. Депутатите и останалите в парламента бяха извозени с коли на жандармерията, последните в пет сутринта. Бойко Борисов призова за бързи парламентарни избори. Михаил Миков разпусна парламента до сряда, докато се осигурят нормални условия за работа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.