ЕРП-тата крадат парите ни чрез дъщерни фирми

Ето как енергоразпределителните дружества крадат БЕЗНАКАЗАНО от народа

електричество
ЕРП-тата крадат безнаказано от години

Все по – кървава и мрачна става историята с енергоразпределителните дружества в България. Към днешна дата вече има необорими доказателства за злоупотреби в размер на милиони и милиарди левове, които могат да бъдат окачествени като кражба на пари от хората и държавата. Монополистите обаче и до ден днешен продължават да крадат безнаказано, прикривани от висши държавни служители, прокурори и съдии.

Схемата е проста. ЕРП-тата възлагат абсолютно всички свои дейности на дъщерни фирми, чрез които източват пари. Дори силно корумпираните служители на ДКЕВР са потресени от размерите на измамите и алармират обществеността затова още в средата на месец юли 2010 година. Изготвен е доклад, който в 600 страници описва с подробности какво и как се случва.протести ток1

Към документите се прилагат използваните при измамата формули, цифри и регистрирани нарушения в параметрите от лицензите на енергоразпределителните дружества за периода от 2005 до 2009 година. Съставени са им общо 23 акта, които обаче в съда напълно отпадат, окачествени като „формални нарушения”.

Според журналиста Димитър Анестев, наблюдаващият случая прокурор Снежана Копчева окончателно реабилитира тези нарушения. Прокуратурата в действителност си дава вид, че търси нарушения, но така и не дава никакво становище дали да се отнеме лицензът на монополните дружества.

Последният доклад, извършен след всенародните протести срещу кръвопийците, напълно потвърждава този за предходния период и съвпада с него. Има промяна в цифрите като цяло, но този път от държавното обвинение са категорични, че ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров потвърди официално, че още преди три години са подадени сигнали за престъпления и злоупотреби в огромни размери. Интересно защо обаче никой не си е направил труда да започне разследване на дейността им и каква отговорност ще понесат тези, които по някаква си причина са затворили очи пред безчинствата на крадците.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=yM6U9LbO1-A

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.