Борбата за европарата е безмилостно жестока – Дянков vs. Дончев – с видео

pariКой ще сложи ръка на Кохезионния фонд? Това е въпросът, който изостри до крайност отношенията между финансовия министър Симеон Дянков и министъра на еврофондовете Томислав Дончев. Двамата все още не могат да се споразумеят кой трябва да контролира европарите , но дори да не се разберат помежду си, накрая Бойко Борисов ще разреши спора.

Драмата се разиграва от няколко седмици, но все остава встрани от общественото внимание. На 1 септември, когато кабинетът ще се събере да първи път след голямата почивка, обаче се очаква страхотен скандал. Бившият кмет на Габрово се надява спорът да се разреши преди това, като с Дянков се разберат на четири очи. Преговорите обаче изобщо няма да минат тихо и кротко, защото везните накланят в полза именно на Дончев. Симеон Дянков няма друг

Бившият кмет на Габрово Томислав Дончев
Бившият кмет на Габрово Томислав Дончев

избор, освен да се бори със зъби и нокти за парите на ЕС. Как иначе ще закърпи бюджета, след като изхарчи и натрупания излишък от предни години.

Финансист № 1, който прогнозира, че ще излезем от кризата през април, а след това през юни, а после края на годината, знае, че наесен може да му се наложи да си търси нова работа. Изведнъж данъчните се мобилизираха и започнаха да тарашат заведения и хотели по морето в средата на сезона, със същата истеричност, с която Цветан Цветанов прави акции. Симеон Дянков се надяваше, че от събирането на данъци ще свърже двата края, но резултатите не оправдаха и

Пицата се оказа още по- постна от очакваното
Пицата се оказа още по- постна от очакваното

наполовина очакванията на министъра. Финансистът разчиташе и на приходите от борбата с контрабанда, но след като самият той я стимулира със скока на акцизите – последва истински бум на вноса на необмитена стока, който вече няма как да бъде спрян.

И така, когато вече няма идеи, европарите станаха приоритет на ведомството на Дянков, както самият той се изрази. Томислав Дончев обаче е в по- добри позиции пред Бойко Борисов, така че на  Брад Пит с очилата ще му е трудно да сложи ръка на парите от ЕС.

Приемственост в политиката – всеки финансов министър е точно като предния – не му достига 1 млрд и трябва да стягаме коланите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.