Миньор се самозапали в Бобов дол, съкратили го

самозапалване59-годишен миньор от Бобов дол се запалил вкъщи пред сина си. Мъжът е с 22% изгаряния по лицето, главата, раменете, ръцете и шията и е настанен в „Пирогов“ с опасност за живота, заради вдишването на отровни пушечни газове.

Случаят е станал в събота, но от МВР не са го отбелязали в сводката за произшествията и чак след като се разчу по медиите, обясниха, че ставало дума за битов инцидент. Според сина му мъжът се залял с бензин и запалил клечката, но той се притекъл на помощ и бързо угасил пламъците.

протести ВарнаСпоред полицията миньорът палел печка с твърдо гориво, залял дървата с бензин, за да улесни процеса, но огънят избухнал и го подпалил. Пострадалият обаче няколко дни по-рано бил съкратен от работа.

Мини Бобов дол са в принудително бездействие и на работниците се изплаща само аванс и то ненавреме. Ръководството започнало да съкращава по-старите миньори. Симеон Симеонов бил от тези, с които мината се разделила. Той тежко преживял съкращението си. Няколко дни ходел да си търси работа, но в този район всичко е замряло и работа няма. В деня на инцидента, малко преди той да се случи, Симеон се обадил на съпругата си по телефона и й казал, че се чувства излишен, ненужен и в тежест на семейството си. Тя се опитала да го успокои, но той й затворил. Малко по-късно се случил така нареченият инцидент.

Интересно е защо полицията си е спестила случая и не го е разпространила. Вероятно има заповед самозапалванията д се пазят в тайна или да се представят за инциденти, коментираха във форумите. Възникват и други въпроси – кой човек би си залял главата и дрехите с бензин, преди да пали печка. При тези цени на бензина кой пък го ползва да разпали огън. Много медии определиха случая като самозапалване, базирайки се на съкращението на миньора, обаждането до жена му, в което явно прозира депресия и отчаяние и опита на полицията да покрие инцидента, без значение какъв е той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/xb8zzoZsJE0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.