Потрес! Киро Японеца дал 15 милиона на Плевнелиев!

Двамата имали бизнес отношения

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

За пореден път в пресата излезе информация за взаимоотношения на президента Росен Плевнелиев със знакови представители на подземния свят. Според последната информация, държавният глава е спечелил повече от 1 милион лева чиста пара от поръчки на Киро Японеца.

В конкретния случай става въпрос за вече закритата фирма за строителство и ремонт на Росен Плевнелиев, която преди години изпълнява поръчка за строителство на център „Сегабилдинг”. Намиращата се на булевард „Васил Левски” бизнес сграда пък е собственост на Киро Японеца.

Строително – ремонтните дейности на луксозното здание приключват в първите месеци на 2005 година, а Киро Японеца плаща на изпълнителя сумата от 9 милиона лева. Според сметките на брокери на недвижимости, чистата печалба на бъдещия президент от тази сделка е около милион лева.

Кирил Киров - Японеца
Кирил Киров – Японеца

Хора от строителния бизнес пък разкриват, че фирмата на Росен Плевнелиев е построила още една сграда за Киро Японеца, намираща се на бул. „Фритьоф Нансен” и е на стойност 6 милиона лева.

Говори се, че Киро Японеца и Росен Плевнелиев имат и други взаимоотношения. Босът от „Факултета” е упражнявал влиянието си в ъндърграунд средите и е помогнал за отчуждаването на имоти и комасацията на парцела, върху който впоследствие е изграден бизнес парк „София”.

Преди да навлезе в политиката, Росен Плевнелиев бе официален представител на строителна фирма „Линдер” – Германия чрез своето дружество „Ирис Интернешънъл”. За периода 2002 до 2005 година печели поръчки за повече от 15 милиона лева.

Виж как народът освирква Росен Плевнелиев:

http://www.youtube.com/watch?v=j7rd71eTVRU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.