Хакери удариха сайта на ЧЕЗ

Делян Добрев пак почна да разтяга локуми, вместо да се впрегне на работа

Хакнаха сайта на ЧЕЗ
Хакнаха сайта на ЧЕЗ

Масирана хакерска атака извади от строя сайта на ЧЕЗ за няколко часа днес. През по – голямата част от деня онлайн изданието на монополистите не функционираше и вместо приятните картинки, пред потребителите изникваше надпис, че сайтът е временно недостъпен. По всяка вероятност зад атаката стоят съпричастни към благото на България хакери, които искат да отмъстят на кръвопийците.

Енергийният министър Добрев днес за пореден път доказа, че за него по – важно е добруването на монополите, отколкото съдбата на народа. В национален ефир той оповести, че ще трябват най – малко шест месеца да се отнеме лиценза на ЧЕЗ, ако въобще се стигне дотам.

Делян Добрев
Делян Добрев

„Аз не мога да коментирам кога и дали въобще ще отнемат лиценза на ЧЕЗ, защото това е в правомощията само на регулатора. Ако от комисията вземат решение, то следва сложен процес. Първо трябва да ги уведомят, след това да им се отпусне време за възражения и прочие” – изми ръцете си министърът.

Той обясни още, че ДКЕВР трябва да вземе цели две решения, за да се стигне до отнемане на лиценза. Първото е въобще да се стартира процедурата и да се назначат проверки. Ако по тяхно време не се установят нарушения, лицензът на ЧЕЗ няма да бъде отнет. Така че правете си изводите какво ни чака оттук нататък.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=6cUk1bFsWAg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.