Брендо влиза в затвора за 7 години и половина

Евелин Банев ще обжалва до седмица

Евелин Банев - Брендо
Евелин Банев – Брендо

След дълги месеци следствени действия и влачене по съдилища, магистратите от Градския съд в столицата взеха решение да дадат 7 години и половина ефективна присъда на Евелин Банев – Брендо, по обвинението срещу него за пране на пари в особено големи размери.

Освен това той бе глобен със сумата от 30 000 лева и получи допълнително наказание, според което в продължение на девет години не може да осъществява търговска дейност и да бъде управител на фирма.

Евелин Банев - Брендо
Евелин Банев – Брендо

Може би най – важното решение на магистратите е отнемането в полза на държавата на всичките 21 милиона лева, които Евелин Банев – Брендо и бандата му са спечелили благодарение на незаконните си финансови операции. Според съдебното разпореждане, колосалната сума трябва да бъде „върната” от подсъдимия на държавата.

Припомняме, че обвиненията срещу Брендо бяха за участие в мафиотски сделки и пране на пари. Заедно с него на подсъдимата скамейка беше и жена му Моника Добринова, която получи три години условно и глоба от 2 136 лв. Такива наказания получиха Симо Крайчев и Десислава Дишлиева, които също бяха обвинени за пране на пари и участие в бандата.

Адвокат Ина Лулчева, която защитава Евелин Банев – Брендо заяви, че ще обжалва присъдата в предвидените от закона срокове. Тя е категорична, че клиентът й е осъден несправедливо, защото цялата теза на обвинението е изградена единствено върху догадки и при липса на всякакви доказателства. „Магистратите признаха, че е имало пране на пари от лице и негова група, без дори да си направи труда да ги попита”, коментира тя.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=5arNPfNh-K0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.