10 свидетелстват срещу Маргарита Бербатова

Вижте колко години затвор заплашват майката на Берба

Маргарита Бербатова
Маргарита Бербатова

10 полицаи свидетелстваха срещу Маргарита Бербатова и снаха й Димитричка, по делото за побоя над журналистката Бетина Апостолова. Припомняме, че потърпевшата подаде жалба срещу роднините на Митко Бербатов и ги обвини в нанасяне на лека телесна повреда.

Районният съд в Благоевград проведе петчасово заседание и накрая реши да изпрати съставения от униформените служители акт до местното звено на прокуратурата, за да се установят данните по извършеното престъпление. Ако от държавното обвинение се напънат и решат да съберат достатъчен на брой доказателства, то на Маргарита и Димитричка ще бъдат повдигнати обвинения за тежка хулиганска проява, извършена пред много очевидци.

Бетина Апостолова
Бетина Апостолова

Според разпоредбите на Наказателния кодекс, подобно деяние може да бъде наказано с до 5 години лишаване от свобода, по – лека мярка за неотклонение „подписка” и обществено порицание.

Скандалът между Маргарита Бербатова и Апостолова избухна по време на акция срещу Асен Бербатов, срещу когото текат следствени действия за участие в престъпна схема за разпространение на наркотици. Тогава срещу репортерката от „Струма” се хвърлиха майката на Бербо и снаха му Димитричка, които пред очите на повече от десет души наритаха и наблъскаха жертвата, съпровождайки побоя с водопад от обиди.

Срещу поведението на жените свидетелстваха всички служители на вътрешното министерство, които са участвали във въпросната акция – полицаи от І РУП в Благоевград и от сектора за Борба с организираната престъпност. Като главен очевидец показания даде и колегата на Апостолова – Владимир Симеонов, както и главният редактор на изданието Красимир Евлогиев.

Обвиняемата Маргарита Бербатова категорично отрече да е шамаросвала Апостолова. Снахата Димитричка пък заяви, че единствено е казала на репортерката да престане да снима. Тя обаче не отхвърли показанията на свидетелите, според които лично е изтръгнала чантата на Бетина от ръцете й, след което я е хвърлила на земята. После поискала да вземе и фотоапарата, с който опитвала да документира обиска.

До интересен обрат може да доведе фактът, че нито един от непосредствените свидетели на инцидента, не е забелязал Маргарита или Димитричка да бият, ритат или скубят Бетина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.