Австралиец създаде лекарство срещу СПИН

Нова формула кара вируса да се самоубива

Доцент Дейвид  Харич
Доцент Дейвид Харич

Учен от Австралия съобщи сензационно пред световните медии, че е намерил начин да накара вируса на ХИВ да се обръща сам срещу себе си и да се самоубива. От Световната научна общност потвърдиха, че до момента неговото откритие е най – големият напредък в борбата с опасната болест и дава нови надежди за създаване на лекарство, което окончателно ще сложи край на битката със СПИН.

Доцент Дейвид Херич от Института по медицински изследвания в Куинсленд разкри, че е постигнал положителни резултати след инжектиране на определен протеин в имунните клетки. Това довело до десеторно забавяне в размножаването на опасния вирус в човешкото тяло и отслабване на вредното му действие.

Действието на новата формула
Действието на новата формула

Експериментите били проведени в специализирана лаборатория, но тепърва предстоят да започнат тестове върху живи същества. Преди да бъде приложен върху болни от СПИН хора, методът ще бъде изпробван върху животни.

„Ако работата продължи със същия успех и в бъдеще, то със сигурност в скоро време ще постигнем огромен напредък в борбата с бича на ХХ век. Пред нас обаче има още купища с препятствия, но аз вярвам, че в крайна сметка ще можем да държим в ръцете си силно оръжие срещу болестта” – коментира Херич.

Откритието дава надежда на изследователите от цял свят, че съвсем скоро ще бъде напълно възможно да се предизвика пълно самоунищожаване на вируса на СПИН в организма на заразените и така да се стигне до пълното им излекуване. За да се осъществи тази надежда обаче предстои още много работа, защото практическото приложение на новия метод изисква създаването на медикамент, който ще въвежда специфична информация в гените на болните. А това в момента изисква генна терапия, която специалистите определят като сложна, опасна и много скъпа процедура.

Как е създаден СПИН:

http://www.youtube.com/watch?v=oCMVPc5IGKs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.