Срамота! Депутатите ни изяли един милион лева командировъчни

депутати,Един милион лева за командировъчни са взели от държавната хазна. Парите са били за пътни, хотели, дневни, служебни закуски и вечери. Дори като се прибирали вкъщи събота и неделя, те си пишели командировъчни, а времето, прекарано у дома – срещи с избирателите. Някои дори пътували да се срещнат с чужди избиратели до СПА центрове, курорти, или до морето през лятото. Освен това народните избраници се оказали много работливи и мобилни. За една година те изминали със служебните си коли 1,2 милиона километра. Гласоподаватели веднага изчислиха, че това е равно на 29 обиколки на Земята по Екватора.

Изчислено е още, че тези километри не е било възможно да бъдат навъртени в извънработно време, което означава, че голяма част от законотворците са отсъствали от банките и са пътували из страната. Някои пък отивали всеки ден на работа и се връщали със служебната кола, други ползвали своята, но представяли фактури за бензина. Най-много „срещи с избирателите“ имали депутати от Бургас и Варна. ЦецкаЗа година те изминали по 40000 километра, което означава, че са се прибирали и връщали около 500 пъти и то само за 11 месеца. Изнесените данни са до края на ноември и депутатските воаяжи през декември до курортите ще минат в друг отчет. Любопитно е, че сред челната петица е бургаският депутат Стоян Гюзелев, който е милионер и зърнен бос, но за ходенето да Бургас е използвал народни пари. Понеже от големия километраж колите са се амортизирали, в момента са отпуснати 1,8 милиона лева да се купят нови автомобили, за да станат депутатските разходки по-удобни и лесни. Това са само данни за народните избраници, които скромно се придвижват само с автомобили. Колко са изхарчили министрите, прелитайки от лента на лента и от събитие на събитие, колко пари са дадени за командировки в чужбина, все още няма отчетено. Няма и да има. То само екскурзията до Катар на цялото правителство също беше шестцифрена сума.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. С една дума само- пълни ИЗРОДИ. И от такива ако чакаме нещо- пази БОЖЕ.

  2. Ето защо референдумът не е за броя на депутатите а за това топла ли е топлата вода .440 трантутници цицат държавата а ние се чудим кога ще изплуваме от дъното-НИКОГА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.