Доживотни присъди за Пешо Сумиста и Васко Кеца от „Килърите“, плащат милион кръвнина

Петър Стоянов - Сумиста с доживотна присъда
Петър Стоянов – Сумиста с доживотна присъда

Магистратите бяха безмилостни към лидерите на групата за убийства

Босът на групата за поръчкови убийства и рекет Петър Стоянов – Сумиста, получи най – тежката присъда предвидена в Наказателния кодекс. Магистратите от Шумен без колебание го изпратиха в затвора за цял живот, без право на обжалване.

По същия начин се отнесоха и към неговата дясна ръка Васил Костов – Кеца, който разбра съдбата си само няколко минути след като бе прочетена присъдата на главатаря. Малко по – късно същата съдба сполетя и Георги Вълев.

Килърите
Килърите

Съдиите признаха Пешо Сумиста като виновен в убийствата на Петър Лупов, Борислав Георгиев и Румен Рачев. За всяко едно от трите покушения му лепнаха доживотна присъда. За това, че е фактическият ръководител на жестоката банда, той беше наказан с петнадесет години зад решетките. За помагачество и подбудителство, Петър Стоянов отнесе от три до десет години ефективно.

Янко Попов получи общо 17 години за престъпленията си, а Райчо Стойнев 15. Най – леко се размина Петър Атамаджов, който ще престои зад решетките само 4 години. От съдебната палата припомнят, че на последното заседание и шестимата от групата поискаха да получат оправдателни присъди, мотивирайки се с факта, че на практика престъпленията им не са доказани.

Срещу Пешо Сумиста, Васил Костов, Янко Попов, Петър Атмаджов, Райчо Стойнев и Георги Вълев бяха отправени обвинения за три установени от органите убийства по поръчка – на Румен Рачев, Борислав Георгиев и Петър Лупов.

От прокуратурата още в началото поискаха възможно най – тежките наказания за всеки от членовете на „Килърите”, което включваше 4 доживотни без право на замяна за Стоянов, Янко Попов, Васил Костов и Георги Вълев. За Атмаджов поискаха доживотен затвор, а за Стойнев двадесет години зад решетките. Съдебното дело срещу тях стартира в края на юни, а 150 – е дни бяха разпитани почти 150 души – свидетели.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.