Симеон Дянков: Няма 13 пенсия, искам хората да са добре

На Никулден ще стане ясно ще има ли пари за пенсионерите за празниците, или като всяка година напоследък те ще стискат последните си левчета, за да купят по едно шоколадче на внуците си. След 6 декември Дянков щял да види има ли излишък в бюджета, или не. И тогава ще решава за коледните подаяния за старите хора.

Той обаче изрази съмнение, че ще останат пари, тъй като есента била неочаквано мека и топла. Точно затова продължило строителството на магистралите „Струма“ и „Тракия“ и те гълтали повече пари от предвиденото. Но докато времето е топло, строителството ще продължи и парите ще се дават приоритетно там. С това финансовият министър доказа, че изразът „ще ядете асфалт“ продължава да е меродавен и да е приоритет на управляващите. Положението с 13-тата заплата за учители и лекари е същото. И то зависи изцяло от асфалта. Дянков призна, че против раздаването на подаяния. 50-100 лева няма да оправят нищо и няма да помогнат на никого, каза той. Аз искам хората да са постоянно добре и затова залагаме на магистралите и на работните места, което ще увеличат доходите на населението. Къде са тези работни места, Дянков не уточни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/T9dGvXJPzew

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Абеее муньо,магистралата няма да гласува за тебе а 2 милиона пенсионери ще гласуват против теб.При заплата 5000 лв ,100 лв. са нищо ,но при пенсия 200 лв. е много.Дооовиииждане,довиииждане

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.