3-ТИ МАРТ: КАРБОВСКИ И ДАЧКОВ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ! (С ВИДЕО)

3-ТИ МАРТ: КАРБОВСКИ И ДАЧКОВ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

ВИЖ ВИДЕОТО:

(Видеото започва от 7.50 мин.)

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

 1. Карбовски- още ли се мяташ и се чудиш коя посока на вятъра да хванеш?
  Жалка работа.
  Личност, пич, не се купува.
  Личност се гради.
  Дух-или имаш, или нямаш!
  И не- не се купува с пари!

 2. Нямам намерение да гледам двамата педали допринесли за заробването на България и избиването на православните българи, как се събрали да ни освобождават ли?
  Брадатите жени за водачи имат търсене само в холивудските филми, така че да си таковат ***** изродите безполови, на които им и много мила България, но пък си сакат британоварварското робство.

 3. До Fuck EU
  Не бихте се изненадали, че има много хора – в това число съм и аз, които четат Вашите постове с внимание. Сега няма да Ви занимавам с моето мнение за тяхната съдържателност с оглед на настоящата социална действителност. Просто искам да споделя , че понякога намирам в написанато от Вас стилови находки. Като такава определям днес и тази за „брадатите жени“. Лично на мен тя много ми харесва и дори и без Ваше позволение, ще я употребявам но само в частни мои разговори. Освен че предизвиква размисли, напосаното от Вас често води и до забавление. Поздравявам Ви !

  • Едва ли съм толкова значи, за да ми се обръща внимание, защото и аз не харесвам постовете си. Просто още преди много години стигнах до заключение, че поробителя не трябва да се критикува или оборва с факти. Не намерих смисъл в това и реших, че вредните за България и българите, трябва да се ругаят, псуват каруцари и водят на дръвници. Може и да не съм прав, тъй като съм по3т балканец, но така ще си я карам докато мога. Не намирам никакви възвишени широколекламирани култури и върховенства на закони в западнала европа, освен заробването и избиването на милиони народи, клади за християни и вещици и силово налагане на сатанинските им ценности. Нямам претенции за авторски права и може да се ползва всяка моя глупост….
   Благодаря за отделеното внимание и приятен ден!

 4. Някой следи ли какво става в Хаити?
  Кенеф Мъртав мина от там и нещата тръгнаха в желаната от сатаната посока.
  Сега го доведоха тук да действа ……. по същата схема :)

 5. Според мен, би трябвало да коментират фактите от историята и конкретните героични битки, забележителни личности и генерали, интересни случки, да си честитят празника, а не само да се оплакват, че не им разрешавали да празнуват 3 Март!

 6. На 1 ноември 1876 г. генерал-лейтенант Радецки е назначен за командващ VIII корпус, който трябва да вземе участие във войната срещу Турция. На него е заповядано да организира отбраната на старопланинските проходи и да не позволи на корпуса на Сюлейман паша да премине в Северна България. Ръководеният от него Балкански отряд е трябвало да поддържа отбранителна линия с дължина 120 км. В навечерието на сраженията за Шипка резервът на Балканския отряд е насочен към района на гр. Елена. Известѐн, че Сюлейман паша съсредоточава силите си срещу шипченските позиции, ген. Радецки заповядва на изтощената от похода войска веднага да се отправи към Шипченския проход.
  За героичната отбрана на Шипченския проход ген. Радецки е награден с орден Св. Георги – II степен.

  Шипка – това е заключена врата: през месец август тя удържа един тежък удар, с който Сюлейман паша се помъчи да я пробие, за да мине в Северна България, да се съедини там с Мехмед Али паша и с Осман паша, за да разкъса руската армия на две части и да ѝ нанесе решително поражение. Следните 4 месеца Шипка прикова 40 000 турска армия, отвлече я от другите пунктове на театъра на военните действия и с това улесни успеха на другите два наши фронта. Накрая тази същата Шипка подготви капитулацията на една втора неприятелска армия, а през януари тя послужи като отворена врата за победоносното шествие на една част от нашата армия към Цариград.

  Генерал Ф.Ф. Радецки

  „Шипченски проход, 24 август. Шепата хора, останали на върха, които от разсъмване се бият срещу десеторно по-големи сили, започват към 5 часа следобед да се оттеглят на малки групи, прибирайки последните ранени. Офицерите в този отряд са почти всички ранени или убити. . .Подкрепления не идват отникъде и един бог знае кога ще пристигне Радецки…

  Вече е 6 часът вечерта. В този момент боят малко позаглъхва, но русите не могат да се възползват от това, тъй като всичките им резерви са хвърлени в боя. Изгорени от слънцето, гладни, жадни, частите са обезсилени. От три дни не е била приготвяна храна, а водата изобщо липсва в руските позиции. Някои нещастни войници са се проснали задъхани върху голите скали, без да се интересуват от дъжда от куршуми, които се сипят върху тях. Ехото донася от всички страни триумфалния вик на турците. . .

  Двамата генерали Столетов и Дерожински са на върха. С далекогледа те оглеждат с безпокойство пътя, който води към долината на Янтра, покрит с храсталаци и тъмни скали. Изведнъж Столетов, обхванат от силно вълнение, извиква и хваща ръката на своя боен другар, насочвайки я към дъното на дефилето. Те виждат да се появява дълга черна колона, извиваща се по дължината на пътя. . .”

  Dick de Lonlay, Lármee russe en champagne, Paris, 1888, c. 87 – 90.

  4-та стрелкова бригада, ръководена лично от Радецки, бързала да помогне. Виждайки умората на хората, които в 40° жега трудно можели да движат краката си, Радецки наредил стрелците да бъдат поставени по 2-3 души на казашките коне.

  „…Решавам да отида в Габрово, за да науча новини за армията в Балкана и да стигна до Шипченския проход, където са станали омировски сражения. Офицерите, които срещам ми разказват, че на Шипченския проход се бият ожесточено и че армията на Сюлейман паша почти цялата е разбита от нашата храбра армия… Генерал Радецки се е настанил в нещо като землянка, заобиколена от клони. Той ме удостои с честта да ме приеме и ми каза: „Разказвайте главно за храбрите ми полкове и за доблестнното българско опълчение, които след като не са имали повече боеприпаси, са отблъснали с камъни атаката на турците”.

  А. Mlochowski de Belina, De Paris a Plewna, Paris, s.a., c. 217 – 222

 7. Да бяхте включили някое дете, да изрецетира стихотворение по повод празника, ли? Само дърдорене и мърморене, не става, все пак е празник!

  • Бате, бате дай 20стинки….
   Как да не ти хареса една брадата-лека женица?
   Искам свободна България, ама в ЕС.
   Искам българска история, ама нека е европейска.
   Искам свободна България, но по-добре е да няма лев а евро………
   Прави се на свободен електрон за пред хората, а всъщност си е безполов-безродник.
   Цял живот роб и слуга на дебългаризаторите, ама иначе се пише дори репресиран патриот.
   Демек е модерен широкоскроен мъжага, на който в моите младини викахме просто минетчия!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.