3 МАРТ! С НЕБЛАГОДАРНОСТ СЕ ПЕТНЯТ НИЩИТЕ ДУХОМ

Пак стана ясно, че са ни освободили украинци, поляци, фини, румънци. Та даже и сърби – предимно сърби, според някои нашенски шамандури. Дори аплодираният на Шипка Радев, когото градската легенда незаслужено е обвеяла с ореола на „русофил“, промънка едва-едва, че „армията на руския император Александър Втори“ била отворила „пътя към свободата“. Само дето не каза – като го е „отворила“, извървяла ли го е – и колко човешки животи е струвало на Русия Освобождението на българския народ. Някаква си Кела-бечева, която по мое време беше съвсем незначителна и осмивана в историческите среди, днес гръмогласно разправя колко тона злато (безсрамна лъжа!) „сме платили“ на руснаците за Освобождението си. А не пита с колко и чии животи се измерва нашата Свобода и кой драговолно ги е дал за братята българи. Със страхливата си и явно дълго умувана формула, Радев, който винаги се стреми хем да пофлиртува с народа български, хем да не сърди евроатлантическите си господари, отново не посмя да подчертае изрично, еднозначно и ярко изключителната заслуга на братска Русия за Свободата на България. Но народът български ръкопляскаше, доволен и от това половинчато признание.

От сърце се посмях на жалката карикатура Роско Желязков, заемащ „най-високия пост“ в (имагинерната) парламентарна република. Възпаленият пикочен мехур, както с умиление си го наричам, подмокри памперса и не сколаса да изрече две свързани думи. Ще търся в тълковните речници що значат енигматичните му изрази „злободневието на деня“ и „тая кръв в краката ни“. 

Изказванията на останалата политическа, политологическа и психиатрическа измет – по телевизора – не слушах, не пожелах да мърся душата си на празника. 

Отново не се разбра КОЙ и от КОГО ни е освободил. Ако вярваме на политическите келеши, освобождението ни е донесено на щиковете на укрите, затова днес Зеленски, далечен роднина на Сюлейман Леви Явиш, чака от нас реципрочна услуга. 

Не ви ли е срам да повтаряте до втръсване тая лъжа с „украинските освободители“, кашмери? В чия армия са воювали малорусите? Та те са се смятали не само за неразделна част от руската държава и руската войска  – но и от руския народ! Финландците и румънците са се броели на пръстите на ръцете, а поляците са се сражавали на страната на османлиите.

Чии са стоте хиляди гроба на паднали за българската свобода през 1877-1878 г.? 

На русите!

Единственият народ, който се вдигна в наша защита! Мужиците, руската интелигенция и руската аристокрация вопиеха пред цар Александър II да спаси православните братя българи от кървавия ятаган на дивия петвековен поробител! И царят се преклони пред волята на своя народ! Обяви манифест за война с Османската империя, както му диктуваше и собственото му сърце! Война, за която по онова време Русия определено не беше готова.

Има ли в световната история монарх и държава, които от най-чист идеализъм, са се притекли на помощ на някой страдащ народ? Русия е единствената! Мръсните клевети, че преследвала своите „имперски интереси“ ще разоблича с един единствен въпрос:

Наистина ли смятате, клеветници, че императорът, след освобождението на крепостното селячество и грамадните вътрешнополитически проблеми, които този акт е създал в руското общество, е преценил, че тъкмо този момент е най-удобен за военно разрешение на завоевателните му „имперски интереси“? Та той е продал Аляска, за да освободи крепостното селячество от помешчиците! Да, тази Аляска, в която враговете на човечеството са  разположили днес унищожителната инсталация Хаарп! Хаарп нямаше да съществува, ако Аляска бе останала руска. Но императорът е имал  финансови затруднения. И въпреки това, видиш ли, решава да обяви война, за да си оправи външните проблеми? Само този, който няма никаква представа какво ще рече война и не е водил битки дори с оловни войници, може да повярва в подобна нелепост.

Не ви стигат ни ум, ни дух, за да разберете, че един владетел може да се ръководи от Божията воля! Но такава е Русия! Затова е непобедима!

Затова пък Британия, нашата днешна „евроатлантическа кръстница“ – о, да! Тя е държала и държи само на имперските си интереси! Заради нея робството ни се проточи пет века и ако не беше Русия, щяхме да изчезнем като народ.

Но с кого днес братуват българските политически еничари? С Англия, нашият вечен враг и със САЩ – нейното изчадие. От шубе и политкоректност пред тях, не смеем дори да признесем името на Русия! Отричаме нейната Освободителна мисия! Плюем върху нейната саможертва! Поругаваме дори собственото си Освобождение!

Нямало нужда от него, чудесно сме си се гушкали с турците! Те са ни донесли благоденствие, мир и „културен възход“! Защо ни е свобода?

Даже демоните в пъкъла се боят от такова извращение на правдата.

Принуждаваме посланика на страната, която ни освободи – да поднася почти нелегално цветя пред костницата на руските и българските герои на Шипка. Хулим я, вместо да я обгърнем с обич и благодарност. Що за уроди сме? Нямаме ли срам от Бога?

То е все едно някой син да заплюе човека, който, с риск за собствения си живот, е спасил баща му и майка му от сигурна смърт! Спасил е дома и земята му. Синът е роден и съществува само благодарение на това спасение, но плюе върху спасителя си и се гаври с името му!

Херодот разказва, че в древността, персите единствени приемали за углавно престъпление и осъждали за най-тежкия грях, който у другите народи не бил смятан дори за дребна простъпка – НЕБЛАГОДАРНОСТТА!

Неблагодарни ли сме ние, български братя и сестри? Не, неблагодарни са отрепките, които ни управляват. 

Защо тогава ги търпим да ни позорят?

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

32 коментара

 1. Поклон,Г-жо Върбанова,ЗА ИСТИНАТА! НАРОДА ЗНАЕ КОЙ Е НАШИЯТ ОСВОБОДИТЕЛ ОТ ТУРСКО РОБСТВО,САМО ПОЛИТИЧЕСКАТА ИЗМЕТ ,ПРИСЛУГИТЕ НА ГАЛЯ И ЦИГАНИНА ОТ ПОСОЛСТВОТО БЛЕЯТ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ! ОЩЕ МАЛКО,И БРАТУШКИТЕ ПАК ЩЕ НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТАЯ СГАН-УКРОФАШИСТКА!САМО ЧЕ МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ЩЕ ОТДЕЛЯТ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕРДОГАН!ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ,ДАНО МЕ СЪМ ПРАВА,НО ТИЯ МИГРАНТИ ДЕТО ГИ СТОВАРВАТ В КРУМОВО ,НЕ Е БЕЗ НИЩО!

 2. Русия за пръв път мълчи за това събитие. Не публикуват снимки от шипка, не хвалят и не оплюват никого, просто са ни отписали. По корем се провлачиха евроценните докато постигнат това, литри слюнка изляха и все пак успяха. Тишината е болезнена, но заслужена.

 3. Винаги говорим за собствената си страна и собствената си съдба като странични наблюдатели. Ние наистина сме обекти а не субекти.Сещам се за съдбата на Петър и Гина Кунчеви, брата и майката на Васил Левски. Това е позор за целокупния народ, не само за тогавашната управа.
  Май не е трябвало да бъдем освобождавани.

  • Тук спор няма, но и няма как да променяме миналото.
   Затова важното е какво бихме правили в бъдеще, ако е рекъл Бог България да бъде отново свободна.
   Дано този път народа си свърши много по-добре работата с народния съд, а не като ОФ-то да гътне само няколко адови изчадия.
   1.Тотално клане на натовци, еврогейци, НПО-отрочета, рекламиращи педалският им диктат, зелените сделки, ценности, безценности и останалите сатанински хубавини. Целите им родове под ножа и цялото им имущество и сметки за държавата.
   2.Тотална забрана за достъп на хазарската мафия до България. Никакви посолства, връзки и отношения с тази антицивилизация от ада. Там разни малобританци, кравари, скандинавци, франсета, чифути…… да го духат. Да си режат пишоците на децата, докато рупат скакалци, червеи, пучи въшки и ги клатят негри и араби….. и да не се сещат дори за съществеването на българи.
   3.Всяко българско дете възпитавано в националните идеали и омраза към сатаниската британоварварска секта….. В смисъл, не да тръгне да ги трепе и завладява, а да знае, че това е враг №1 на България и българите.
   4.Никога повече чуждо законодателство над българското. Над 5 500 г. сами сме си творили закони, така че няма нужда разни слузести червеи да ни дават тон в живота.
   Има и още, но пък реших да оставя всеки от вас да допълва списъка.

 4. Да, ние перманентно се намираме в състояние на позор. Иване ами кой да се занимава вечно с нас докога, дето имаше една нецензурна приказка – ,,Ти му викаш – ти му викаш куме Иване пък то…“ Името е просто съвпадение.

  • Не ние не сме някакво голямо препятствие за Русия, нещо което едва ли не, ще им пречи, просто камъче в обувката. Боде, създава неприятно усещане и дразни. Борисов примерно, кучета носи, потоци строи, но като го погледнаха лошо от „Козяк“ и започна да бръщолеви глупости и да се крие по празниците, като лисица при царски лов. Хвалбите и дребните му мръсотийки Русия едва ли ги забелязва, но цялостното им усещане е воня откъм България.

 5. За президента- и аз мисля същото. Този се оказва долна подмолна личност, уж мислещ за България. Ако мислеше за нашата Родина никога нямаше да ни натресе тези безродни изроди, които управляват сега. Със записа имаше пълното право да не даде мандат на т. нар. сглобка- гнездо на лизачи на омазани насрани западни задници. Скрито и тайно се прави на родолюбец а утре, когато направи партия и има мнозинство ще видите истинското му лице. Участва в разни изяви и подмята някакъв бълвоч от слова, които никога не показват неговото истинско отношение и цел. Винаги завоалирано и от сорта“ казвам ти дъще- сещай се снахо“.
  Сигурен съм че е с цел извинение пред неговите приятели които са и приятели на сглобката, когато един ден го натиснат. Няма чест да назове директно нещата както са. Хитрец и играч ще се окаже нашият президент за сметка на тъпите идиоти на които даде властта. И един ден той ще се възползва от това.

  • Прецидента е ясен, няма как да си натовски генерал и българин едновременно.
   Или си българин или не си. Това е като земното притегляне, или го има или не. Номера с полубременната е за подчовеци.
   Ясни са и цялата колониална администрация, армия, полиция и НПО-та поставени главно, за да избият или прогонят българите от родината им.
   Главният въпрос е защо толкова голям процент от населяващите територията са тъпи и не го виждат? Вярват на всеки шарлатанин, а за подобни неща, дори не се иска кой знае колко акъл. Ходят гласуват за тях и им се радват, като изпитват дори оргазъм, ако им се отдаде случай да се фотнат с някой от дебългаризаторите във властта. Пълен потрес!

 6. Едва ли нашата държава и народ са се намирали в по-тъпа ситуация от сегашната. Повече от 30 години упорито и методично се съсипва духа, морала и икономическите устои на държавата. Навлязохме в стадии на явен груб, безпардонен диктат, улесняван от стотици продажни души. Подготовката за нашето унищожаване трябва да са видими за всеки разумен човек.Известно е,че златото ни се държи в лондонска банка, а 25 милиарда евро били в Германия. Икономиката ни е тип ишлеме и с 4-те американски бази сме абсолютно безпомощни. През тези 2 години опразваме и складовете си с оръжие и направихме позора си с оръжието срещу Русия исторически. За такива грехове, казват и Бог отвръща лицето си от нас. И трябва ли да чакаме звъна на гилотината.

  • Няма как цял живот да живееш по законите на сатаната и да очакваш Бог да те спасява.
   Читавите хора в България ме съмнява да са и 10%, всичко останало, най-меко казано няма нужда да бъде спасявано.
   Неблагодарните уроди мразещи освободителите си и народа си, готови да им забият нож в гърба не заслужават да съществуват.
   Изключително точно попадение е направила Милена Върбанова с Персите, които са единственият народ наказващ за неблагодарност. Това бе едно от нещата, което още като дете ме запали по историята :)

 7. Фактът, че хиляди българи напълниха резервоарите си с бензин за да идат на Шипка, че много от тях, макар и псувайки тръгнаха пеша към върха за да покажат националното си чувтво е ЗНАК силен и ясен.Нашите политически ку..ви направиха всичко за да провалят този народен жест, по нататък обаче нямаме право да спрем. Продължавай г-жа Върбанова, днес Добрито предложи всеки да се пасява пединично, НЕ изходът е друг.

  • Иванов, голяма част от тези същите хора псуват ГРОБ, ДПС, БСП, ППДБQ+ ……и всички останали антибългарски политици от 35 г. и пак гласуват за тях и затриването на България. Нещат да им затриват историята, но искали в ЕС и НАТО. Мечтаят за свободна България, но все съюзи и интернационално робство им е в устата……. Чуждопоклонник българин няма. Или си българин или си антибългарин.
   Ходенето масово на Шипка с намазан задник с вазелин не решава проблема. Ходи се така масово с павета и камъни в джоба на едно друго място. Управлява ни организираната престъпна група, провеждаща геноцид над българите, а ние се радваме, че драпаме по балканите, като диви козички. Катерачите вярват на разни добрита, сивиловци, карбончовци и други брадати булки с леко социално поведение и чакат да ги оправят.

 8. Пред Вас, мила Милена не се срамувам да призная своята историческа неграмотност. Макар че това не е във връзка с темата , аз не знаех до скоро, че откриватели на фашизма не са били немците а именно англичаните и първите прояви на този диващина са не в 40-те години на миналия век а един век по-рано – англо-бурската война. Германците само са взели техния опит . Не знаех също така и един факт от нашата национална история – поради каква причина Русия се съгласява на сключването на Берлинския договор 1878 година! Не знаех, че та са били принудени от Англия за това. Били са заплашени с незабавна война между Русия и Англия ако не подпишат този договор с който Санстефанския договор е бил изменен във вреда на България и голяма част от територията е била загубена. Дори в този момент Русия застава до България въпреки опасността да бъде въвлечена във война с Анвглия. Това е стара мечта на англичанвите – въобще да няма България. Както е тръгнало ще я постигнат при това с помощта на местните, които Вие сочите. Те са по смисъла на това понятие национални престъпници, но ще останат ненаказани. Единственото което можем да им вземем – това е уважението на хората към тях. Позор за всички начело с „академика“. Аз считам, че той трябва незабавно да се подложи – принудително разбира се, на психиатрична експертиза. Твърдението, че ние ще се противопоставим на Русия, която иска отново да завладее България с военни действие е на откровенно луд човек. Желая Ви здраве.

 9. Президентът ни е също предател! Откъде ги доведе тези кирчовци, кокорчевци – естествено, че някой му ги е посочил и аз знам, откъде! И него го управляват от америка. Чухте му речта пред оон, нали?! Не му вярвам, ама никак! Само с Възраждане напред, пък кавото ще да стане!

 10. Тези дни съм болен и със повече свободно време. Та така бродя си из новинарските сайтове и попадам на новина как някакви си трима англичани пребили от бой българин. И нещеш ли под новината няколко десетки коментара – супер, браво, хубаво че са му чупили главата, орките трябва да си знаят мястото…… и доста от сорта драсканици от същества родени като българи.
  Почувствах такова омерзение……!
  Имаше хора, които се възмущаваха, че сравнявах тези организми с шебеци, затова искам да се извиня на ……… маймуните. Жестоко съгреших пред хайванчетата, защото няма маймуна, която да не реагира, ако и навлезеш в територията, за да биеш и убиваш братята и. Ако пък и крадеш храната на децата или решиш за ги кастрираш, като нищо ще ти откъсне тъпата кратуна. Така че маймунчетата са доста по-нагоре в йерархията от половината небългари, родени в небългария.
  Дори папуасите в нова гвинея ще защитят племето и децата си за разлика от небългарите, които са способни да получат ерекция, само виждайки страдащ сънародник.
  Накара ме да се замисля, толкова години опити да събудиш дори един българин, готов да помага на България, дали въобще си е струвало?
  Подобни уроди ли да спасяваме? Често казано, мечтая тази паплач да бъде набита на кол вместо да се разхожда на свещената българска земя, само за да се радва на страдащите ми сънародници. И това не са платените еничарски на хазарската мафия, а 60-70% от делибизираното население родено с български паспорт…. Изглежда раят на земята вече може официално да се нарича неБългария(организирана престъпна група за геноцид над българите), където преобладаващите същества са небългари.

 11. Отношението ми към Русия винаги е било едно и също – обич и възторг. Русия ни е освободила от турското робство, прощавала ни е, даде ни идеи, технологии и средства за производство, научи ни да работим. С част от същото производство сега и се отблагодаряваме. Никакви чувства, никаква логика. На пръв поглед. Голяма радост бе когато ни пуснаха да припкаме в ЕС. Управляващите се отърваха от отговорност да осигуряват работа и препитание на населението българско. Има логика и тя е отработена – логиката на прислугата. Срамувам се. Беше време когато служих в армията и всяка сутрин слушахме химна. Тогава бях горд, а сега съм измамен. Все си мисля че сънувам лош сън. Това е сегашния живот на обикновения българин. Че плащаме да ни управляват вредители на обществото, но поне да ни дават като едно време „вредни“- поне по едно кисело мляко.

 12. Евро-атл. опорка №1 – Русия е гонила користната си цел, да контролира проливите;
  Евро-атл. опорка №2 – Лошите руснаци предварително са се били разбрали с Австро-Унгария, за две Българии;
  Евро-атл. опорка №3 – На берлинския конгрес на Русия не и е пукало за България.
  Факт №1 – Руските загуби – 15-20 000 убити, 55 000 ранени;
  Факт №2 – Руски печалби – Бесарабия и части в Кавказ;
  Факт №3 – по билото на Стара планина повече не стъпва турски ботуш;
  Факт №4 – Райхщадското споразумение е от 8,07,1876, а Лондонското от 30,05,1878 – защо ли;
  Факт №5 – Английския флот е основния транспорт за прехвърлянето на турски части към Стара планина;
  Факт №6 – Англия, Германия и Австро-Унгария, разкъсват България в Берлин;
  Факт №7 – България е отново на картата на света – заедно с още 2 малки славянски държави.
  Въпрси – Ако Русия е била толкова мощна, защо не си е взела проливите; Защо е спряла при Сан Стефано; Защо е подписала с Англия след войната, а не преди нея; В какви точно условия се е намирала Русия за да може да постигне факт 7; При положение, че никой не е посмял да спаси Апостола по пътя за София, дали сме заслужили тази чест, че да присъстваме на учредяването на който и да било мирен договор!

  • Фактите са убиец на опорки:
   Ордите на Европейски Съюз, клали демократично българи
   • Мехмед Али паша е Карл Дитрих, командир на войските по българските земи;
   • Хобарт паша e англичанин, командвал турската черноморска флота.
   • Сюлейман паша Соломон Леви Явиш e евреин от Франция;
   • Фейсал паша е немец;
   • Ибрахим паша е грък;
   • Леман паша е австриец;
   • Искендер паша e Алесандрос грък, инструктор за специални акции;
   • Бекир паша е полковник Кемпбел Куксънл;
   • Рашид паша е генерал Шрекер, белгиец, военен инженер;
   • Нихид паша е Белински, поляк, главният квартирмейстер;
   • Мехмед паша е Блум, французин, началник на инженерните войски на султана;
   • Осман паша e евреин, действащ B Централна Северна България;
   • Рашид бей e Шатинер, французин началникът на интенданството;
   • Генерал Грюнвалд, норвежец е началник на артилерията при главното командване;
   • Талат бей е евреин;
   • Офицерите Емануел Красоа и Жозеф Лафайе, французи;
   • Полски легион, участвувал на страната на Османската империя
   • Флотилия със 170 английски офицери и 390 английски моряци блокират руснаците

 13. Там горе, високо от върховете на Вселенския Олимп има някой, който вижда всичко. Той надали е доволен от освирепелите човеци. Истината е, че сме на прага на приключване на една епоха от развитието на човешката цивилизация Преживяваме и сме свидетели на агонията на този край, в който и човеци и природа ще изчезнат. Една част от финала ще го свършат човеците с тяхната алчност за власт, земи и ресурси, за другата част на финала има думата той – наблюдателят от Вселенския Олимп.

 14. Христина права си, това е самата истина колкото и страшна да изглежда. До сега това се е случвало няколко пъти до колкото зная. Добутаме ли до тук нещата, винаги сработва този закон.

 15. Само да добавя-гробовете на русците са 200 000.
  Освен това не е вярно, че руските медии не са отразили Шипка.
  Отразиха я.
  Няма да копирам линкове, понеже ще ми изтрият коментара.
  Който търси-намира.

 16. Как не ги е срам да се гаврят с паметта на десетките хиляди руснаци останали завинаги тук за нашата свобода? Падението на изкривяващите историята е огромно, невъзможно да си го представи човек дори, потресаващо, безкрайно унизително за тях! Какви са тези хора, как се понасят сами себе си?

 17. Във възторг съм не само от темата и начина, по който е развита, това е право в десятката, за което трябва да благодарим на авторката, във възторг съм от мисленето на форум-участниците, прекланям се пред всички и ви прегръщам.

 18. И ако госпожа Върбанова не разбира колко полезни и колко необходими са нейните исторически познания, нейния заразителен огън и плам за една широка аудитория, е може да се отдаде на тихо спокойствие. Аз мисля, че с нашата подкрепа, може да се сложи някакво начало. И от „шебеците“ може да излезе нещо, стига някой да го поиска..

 19. Честит осми март и на госпожа Върбанова, с най-добри пожелания за всичко!!!!. Колкото до забележката относно участието на празника, може пък и да докажем, че всички не сме шебеци, аз все още вярвам в нашия народ, че ще намери разум и сили.

 20. Скъпи приятелии,телефонът,от който пишех,се повреди. бъдете търпеливи.

 21. Милена, ти от телефон ли пишеш своите материали??Един настолен компютър на старо струва не повече от 200-250 лева. Аз ползувам такъв и е далеч по-лесно отколкото с телефон.

  • Аз имам поне 10 компютъра в офиса на чаркалъци, тъй като ги подменяхме всяка година и за един час мога да сглобя читаво PC, ако прояви интерес Милена. Няма смисъл да дава за стари таралясници 250 лв. Нямам монитори, но може да се ползва телевизор за тази цел. Поне аз затова си ползвам тв-то.

 22. Браво бе Факю, остава само да се изясни има ли нужда Милена от компютър. Така и не разбрах в София ли живееш.

  • Ако мен питаш къде живея, не знам колко пъти да ти казвам че съм в Пловдив.
   Иначе, не Милена нямала нужда от компютър.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.