2000 лв. глоба, ако не слушаш спасителите на плажа

Не спазваш флага на морето, ще платиш солидна глоба

След като от Агенцията по храните наложиха сериозни мерки за безопасност при продажба на храни на открито, а продажбата на такива директно на плажната ивица я забраниха, сега пък с до 2 хиляди лева ще олекне джоба на всеки курортист, който не спазва флаговата сигнализация.

От Асоциацита по водното спасяване са категорични, че нововъведението е наложително, защото хората масово не се съобразяват с предупреждението на спасителите относно морето и застрашават живота си, а и на тези,  които подведат на принципа на стадната психика.

при червен флаг влизането във водата е строго забранено

Глобата при неспазване на флаговата сигнализация бе въведена на плажа в Бургас още миналото лято и оттам констатират, че има ефект.

От асоцияцита по водното спасяване разясняват, че след като е отънял джоба на няколко туристи в Бургас, всички масово са започнали да се съобразяват с флага относно бурността на морето. Специалистите са убедени, че щом мярката се прилага изрядно по цялото ни Черноморие, хората искат не искат,  ще започнат да се съобразяват с флаговата сигнализация.

Преди да влезете във водата, погледнете флага!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.