Шок! САЩ въоръжава тайно „Ислямска държава“

исламска държаваСАЩ снабдяват тайно  ислямистите от „Ислямска държава” с оръжие, пари и храни.

Това заяви отговорно пред медиите началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Иран генерал майор Хасан Фирузабади.

„Получихме информация, че американски самолети непрекъснато кацат и излизат от завзети и  контролирани от „Ислямска държава” летища. Това не са единични случаи, а трафикът е почти постоянен.

САЩ не бива да доставят оръжие, пари и хранителни продукти на опасната групировка, а след това лицемерно  да се извиняват, че  са го направили случайно и уж по грешка. Американците твърдят, че  са за световния мир и  се противопоставят на „Ислямска държава”.  Обаче  ние виждаме съвсем  друго – те провеждат непрекъснато наблюдение и разузнаване и снабдяват хора, които убиват наред и с огромна жестокост, с оръжите, твърди генералът.

Според него „в най-скоро  време се очаква  яростна вълна от тероризъм да залее САЩ и Европа”.  Парадоксалното е, че оръжието ще е американско.

„Надяваме се, че американското и британското правителство наистина ще се борят против „Ислямска държава” в името на сигурността своите народи, не разбираме целта на тази двойна игра ”, казва още  иранският военен в интервю за местни медии.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Още когато Иран и Ирак воюваха, Америка или по-точно нейните господари, помагаха и на двете воюващи страни едновременно. Така че това не е нещо ново.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.