Шойгу: Украйна загуби 115 хиляди бойци за двата месеца, откакто отказа предложението на Путин за мир

Украйна загуби 115 хиляди бойци за последните два месеца след като отказа предложението на Путин за мир. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу, позовавайки се на данни на руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

Шойгу съобщи, че през тези два месеца руснаците са освободили територия с площ от 420 квадратни километра, а въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили повече от 115 хиляди войници.

„Това е голяма цифра – 115 хиляди. Почти 60 хиляди на месец. При положение, че това можеше да бъде спряно, ако Киев беше изпълнил исканията, поставени от нашия президент“, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност.

Преди това Шойгу заяви, че до момента Киев не е отговорил на предложените от руския президент условия за разрешаване на ситуацията в Украйна.

На 14 юни Путин представи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, включително признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области в административните им граници като части от Русия, установяване на необвързан и безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация и премахване на санкциите срещу Москва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.