Шефът на украинското военно разузнаване: Русия се стреми да сложи край на войната преди 2026 г.

Русия, която в момента е в настъпление на фронта в Украйна, ще се опита да сложи край на войната преди 2026 г., за да избегне отслабването на икономиката си, породено от натрупващите се проблеми, заяви шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов.

От съюзниците на Москва Северна Корея представлява най-големият проблем за Киев заради масираните доставки на артилерийски снаряди за Русия, която ги използва на фронта в Украйна, заяви ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов на форума „Ялтенска европейска стратегия“ (Yalta European Strategy – YES) в Киев, предаде АФП. Севернокорейските власти „предоставят огромни количества артилерийски боеприпаси на Русия и това е критично за нас“, заяви шефът на прочулата се с поредица от терористични нападения украинска служба Кирило Буданов. „За съжаление, не можем да спрем тези доставки, не можем да направим нищо по въпроса в момента“, призна той. „Това, че корейците доставят и балистични ракети, е неприятно, но” не толкова сериозно, тъй като те са в по-малко количество, каза генерал Буданов.

Той също така потвърди, че Русия е „постигнала значителен напредък“ в производството на балистични ракети „Искандер“ и е увеличила „няколко пъти“ броя на авиационните си планиращи бомби – оръжия, които руската армия използва за удари по военни цели в Украйна. „Руснаците атакуват нашата гражданска инфраструктура все по-често и все по-масирано с ракети „Искандер-М“, а „управляемите им планиращи бомби представляват огромен проблем на фронтовата линия, където с тях те засипват украинските войски“, каза той.

Въпреки това генералът е на мнение, че Русия, която в момента е в настъпление по всички фронтове в Украйна, се стреми да сложи край на войната до 2026 г., за да избегне отслабването на позициите си поради все по-натрупващите се икономически проблеми, причинени най-вече от западните санкции.

Буданов, чиято служба се прочу с бруталните си терористични операции дълбоко в Русия и убийствата на руски интелектуалци и журналисти, подкрепящи войната на Русия, отхвърли страховете на Запада за ескалация на този най-тежък въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война. „Всички тези дилеми на Запада: ще има ли ескалация или не? Каква ескалация? Няма да има такава“, каза той, като призова Запада „да не се страхува“ и да позволи на Украйна да удря с далекобойните му ракети дълбоко в руската територия.

Въпреки, че са изтощени от две години и половина война, украинците ще продължат да воюват, увери Буданов. „Ние сме издръжливи и това е нашата силна страна“, каза украинският генерал.

Припомняме, че вчера руският президент Владимир Путин каза пред репортери, че Украйна без помощта на Запада не е в състояние да нанесе удари дълбоко в територията на Руската федерация, тъй като за да нанесе подобни удари, тя ще се нуждае от разузнавателни данни от сателити и полетни задания. А такива могат да й осигури единствено НАТО. Той отбеляза, че обсъждайки дали да позволят на Киев да нанася удари срещу Русия със западни далекобойни оръжия, страните от НАТО всъщност решават дали да влязат във Война с Русия. Путин посочи, че Москва ще взема решения въз основа на заплахите, които възникват за Руската федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.