Шефът на руското разузнаване Сергей Наришкин: Украйна се готви за ВОЙНА в Донбас

Украйна трескаво се готви за война. Повече от половината й армия, нейните най- боеспособни части, са съсредоточени по цялата демаркационна линия  между Украйна и Донецката и Луганска народни републики. Това заяви днес (четвъртък, 11.02) ръководителят на Руската служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин.

Сергей Наришкин

„Подготовката за пълномащабна война е в разгара си и това украинското военно ръководство не може да го скрие. Всички боеспособни части на въоръжените сили на Украйна (това са 130 хил. войници от общо 250-хилядната им армия) са съсредоточени на границата с Донбас. Наблюденията ни показват масово прехвърляне на хиляди тонове военна техника и боеприпаси от американски бази в Европа, от Великобритания и Канада. Цялото това оборудване, пристигайки в Украйна, се съсредоточава на границата с Донбас. Ние наблюдавахме изграждането в Украйна на контингент от съветници и инструктори от специалните части на НАТО. Разполагаме с информация и за пребиваването на територията на Украйна на многонационални групи, наброяващи хиляди джихадистки бойци“, каза ръководителят на Службата за външно разузнаване в интервю за вестник „Московски комсомолец“.

Знаем също така, че Службата за безопасност на Украйна със съдействието на украинската армия подготвя провокации по демаркационната линия с Донбас, както и тяхното „документиране“ в стила на фалшивите „бели каски“ в Сирия. За целта контингентът на „пропагандистските сили за бързо реагиране“ на западните медии в района на Донбас в момента е многократно увеличен. Става въпрос за неимоверно голямо количество западни журналисти и служители на НПО“, разкри топ разузнавачът Наришкин.

Шефът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин е сред най-приближените на президента Путин

Заради скорошната среща на страните от Нормандския формат, който наложи Минското споразумение на Украйна, властите в Киев решиха временно да оттеглят от Радата фашисткия и провоенен закона „За основите на държавната политика през преходния период“.

„Експертите наричат този документ правен „смокинов лист”, прикриващ намерението на Украйна да превземе териториите на народните републики ДНР и ЛНР, както и да ги „прочисти” от руското им и рускоговорящо население по югославски сценарий. Този законопроект напълно зачерква Минските споразумения и до няколко дни ще бъде приет от украинския парламент. След което Украйна ще е с развързани законово ръце да стартира пълномащабна война в Донбас“, подчерта ръководителят на Службата за външно разузнаване.

Той отбеляза, че народите на Русия и Украйна не искат война, тъй като последствията и за двете страни при всеки случаи ще бъдат тежки.

Припомняме, че Русия многократно отхвърли канонадата от фалшиви твърдения на САЩ, че страната се готви да нахлуе в Украйна. Наришкин твърди, че САЩ и съюзниците им от НАТО са разработили план – специална операция за изостряне на ситуацията около Украйна до пълномащабна война с Русия, като идеята е да обвинят за това Москва. Именно затова е и поддържаното от Запада информационно напрежение около движението на руските войски на собствената им територия. така започва всяка война, включително и тази – с демонизирането на врага Русия и обявяването му за „агресор“ – за да оправдаеш това, че ще го нападнеш. Skandalno.net

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ЦЕЛИЯ СВЯТ РАЗБИРА ЧЕ Е ТОЧНО ТАКА РУСИЯ НЕ ИСКА ВОЙНА

  2. А ние с гайдите, къде сме.Примитивната хитрост на Радев и на Янев не прикриват желанието им да ни вкарат в огъня, като приемат най-малко оръжие и чужди войски на територията. Никога не сме били по-слаби и по-отчаяно безсилни, като резултат от 30 годишния малоумен слугинаж. Радев ще ни довърши, вЕрвайте.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.