„Форбс“: Украйна е съсредоточила поне 10 000 войници в щурма. АЕЦ „Курск“ се подготвя за евентуално нападение

В украинското настъпление към Курск участват поне 10 000 войници. Във върха на атаката са съсредоточени най-малко три бригади, всяка с численост до 2000 войници. Групировката се състои от 22-ра и 88-а механизирани бригади и 80-а въздушно-десантна бригада, пише „Форбс„.

За да осъществят бързото си и маневрено настъпление те са подкрепени от 80-а десантно-щурмова бригада, допълва изданието.

По данни на руския канал ВЧК ОГПУ диверсионни групи на Киев са се доближили на 10 километра от град Лгов и на 40 километра по права линия от АЕЦ „Курск“.

Атомната централа „Курск“ се подготвя за евентуално нападение от украински диверсанти. Около нея се изграждат укрепления.

Съобщава се, че в намиращия се непосредствено до атомната електроцентрала град Курчатов усилено работи противовъздушната система и се чуват взривове от унищожаването на летящи към нея украински ракети и дронове.

„На няколко десетки километра от границите на нашия град се водят военни действия, ситуацията е напрегната и е в сила извънредно положение.“, заяви кметът на Курчатов, Игор Корпунков.

Руското командване продължава да прехвърля сили в района на Корнево и Суджа. На публикуван клип се вижда колона с ракетна артилерия и танкове.

Гончаровка, село в околностите на гр. Суджа, отстоящо на 5 км. от границата, вече е под контрола на украинската армия. Самия град е изцяло под контрола на руската армия, която вече е заела позиции там.

Руските сили поддържат значителни оперативни резерви и могат да решат да ги ангажират в широкомащабна отбранителна операция в Курска област. Друг вариант е прехвърляне на сили от завзетите от руснаците украински територии около Харков, пише Институтът за изследване на войната.

Липсата на съгласуван руски отговор на украинското нахлуване в Курска област и докладваната скорост на напредване на украинските диверсионни отряди показва, че Киев е постигнал оперативна изненада по границата с Русия. Тя е реализирана въпреки наситеното с руски дронове небе и огромния поток от разузнавателни данни в реално време.

Снимка: Telegram/ ВЧК-ОГПУ/ „Радио Свобода“/ ISW

Руският канал в Telegram, „Рибар“, твърди, че войниците около Курск непрекъснато са предупреждавали руското висше командване за струпване на украински сили по границата близо до Курска област, но щабът е бездействал и е реагирал неадекватно на информацията.

Боевете в района на Курск продължават, Украйна праща нови сили, които обаче са възпрепятствани да преминат границата от въздушния контрол, който руснаците установиха. В същото време силите на Киев, които през последните два дни успяха да проникнат на руска територия, се окопават в превзетите участъци до град Суджа, като напред са пуснали да действат диверсионни отряди, допълват от „Рибар“.https://t.me/BellumActaNews/126698?embed=1

Русия е увеличила ударите с авиобомби по украинската зона около Суджа. Те се извършват от свръхзвуковите бомбардировачи Су-34 с пикиращите бомби ФАБ-3000. В гористите райони действат стотици войници от руските специални части.

В руската Курска област е обявено извънредно положение. Мобилният интернет работи безплатно, за да улесни информирането на населението за евентуални евакуации.

„Изчакайте два-три дни, ще има добри резултати“, обеща ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. Части от бойните му формирования „Ахмат“ са в зоната на бойните действия в Курска област.

Кремъл отбелязва, че въпреки ситуацията не планира да проведе нова мобилизация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Форбс – Да несъ 20 000 хиляди а пък ти да подвеждаш аудиторията за десет хиляди (10 000) Аз ги гледам на живо през гугал мач и ми се виждат че намаляват свсяка измината минута. А и друго да ти кажа Украйна спира да съществува като държава и такива нацисти като вас също ще престанат да съществуват.

    • Военните историци най-сетне откриха произхода на името на руския град Курск:

      „Всяка чужда сила, която атакува Русия, наближавайки град Курск, накрая се нахаква на големия руски КУР”.

      Ни Фъ-16, ни НАТЮ ще им свършат работа на укрите.

  2. Зелета пак се е напушило! Тъпо е като г-з! Край Курск преди 81 години руснаците спряха Хитлер в най-голямото сражение на ВСВ. Сега Зелето се мъчи да даде реванш на хитлеристите за тази им загуба. Учудвам се на търпението на Владимирович – ако беше някой друг а не той, до сега да е мръкнало над цялата земя а не само над Усрайна.

  3. Слаб и с малки военни възможности озлобен участник в състезание се превръща в терорист, готов да използва мръсна игра и подли похвати. Както арабите превърнаха пътническите самолети в оръжия за нанасянето на удар на Америка при срутването на кулите в Ню Йорк, така укрите с този отчаян набег целят да завладеят Курската АЕЦ за да предизвукат втори Чернобил, каквото след много опити не им се удаде в Запорожката АЕЦ. Виждат че загиват но в желанието за мъст целят да оставят трайно увреждане на изгубените територии.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.