Укpaинcкaтa apмия: Pycкитe сили превзеха две трети от гр. Topeцк. Напредват, като напълно сриват сгради и съоръжения

Украинските сили, които не разполагат с достатъчно личен състав, бавно отстъпват под напора на руските войски в стратегическия град Торецк в рамките на руската офанзива в Източна Украйна. „Войниците ни се бият смело, но страдат от липса на достатъчно личен състав и муниции“, заяви пред Ройтерс говорител на украинската армия.

Уличните боеве в Торецк се пренесоха в северните и западните квартали на града, руските войски превзеха южните квартали и центъра на града. Напредват, като „напълно сриват“ сгради и съоръжения, каза Анастасия Бобовникова, говорителка на оперативно-тактическата група „Луганск“. „Това принуждава нашите войски да се оттеглят, тъй като в тези сектори няма какво да удържат. В Торецк украинската армия демонстрира тактиката на „изгорената земя“, допълни Бобовникова.

Според военни анализатори превземането на Торецкия хълм ще позволи на руската армия да блокира в още по-голяма степен снабдителната линия, която свързва оперативния тил с украинските сили в по-голямата част от източна Украйна. Руснаците оказват натиск и върху стратегическия град Покровск, който се намира в другия край на този маршрут. С падането на тези два града в руски ръце, целият донецки фронт ще рухне и защитата на украинците в Донбас ще се свие до агломерацията Славянск-Краматорск-Константиновка.

Преди войната населението на град Торецк възлизаше на около 60 000 души.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.