Украйна: САЩ настояват да мобилизираме и младежите от 18-годишна възраст

Представители на Демократическата и на Републиканската партия на САЩ настояват Украйна да намали мобилизационната възраст от сегашните над 25 години до 18 години. Това заяви съветникът на ръководителя на канцеларията на украинския президент Сергий Лешченко в канала си в Telegram.

„След като тази информация излезе наяве, мога да потвърдя: американски политици от двете партии оказват натиск върху президента Зеленски Украйна да мобилизира и да прати на фронта и младежите на възраст между 18 и 25 години. Аргументът на партньорите ни е следният: когато САЩ воюваха във Виетнам, там ние изпратихме американски младежи на 19-годишна възраст. Американците ни казват: само западните оръжия не са достатъчни, необходимо е да мобилизирате и 18-годишните украинци“, каза той.

Лешченко добави, че „досега Зеленски не е отстъпил пред това искане“.

В Украйна от март 2022 г. действа общ мобилизационен режим. Първоначално на него подлежаха мъжете на възраст от 27 до 60 години, а през април 2024 г. възрастта за мобилизация беше намалена на 25 години. В същото време украинската армия продължава да изпитва критичен недостиг на войници. В началото на октомври секретарят на комисията на Радата за национална сигурност, отбрана и разузнаване Роман Костенко заяви, че е крайно необходимо да се започне мобилизация на украинците от 18-годишна възраст. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ами ако ви е толкова акълът ,та се водите по чужди,изтребете си народа и мъжете и няма кой догодина и деца да ви прави!

  2. Не бой се Дедо.
    Когато укронацистите си избият децата от мъжки пол, краварите ще им пратят няколко милиона негри за разплод. Па то и украинките като им гледам „посланика“ у нас кой знае с колко аборта са и могат ли да забременеят.
    Идеята е да се подмени генофонда на територията на бивша украйна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.