Украйна пред Капитулация! Депутатите на Радата призоваха Зеленски да започне мирни преговори с Русия

Украинските депутати, водени от Вадим Новински, написаха призив до украинския президент Владимир Зеленски с молба за започване на незабавни преговори с Русия.

„Владимир Александрович! Обръщаме се към вас с молба незабавно да започнете преговори с президента на Руската федерация за условията за прекратяване на кървавата конфронтация и сключване на подходящо споразумение “, се казва в съобщението от името на седем депутати, публикувано на страницата на Новински във Фейсбук .

Те също така призоваха Радата да сформира група за стратегически консултации с двете камари на Руското федерално събрание.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин  обяви , че е решил да проведе специална военна операция, за да защити хората от тормоза и геноцида от страна на режима в Киев, да демилитаризира и денацифицира Украйна, да изправи пред съда онези, които са извършили множество кървави престъпления срещу цивилни, включително руски граждани.

В четвъртък сутринта украинските военни обекти  бяха подложени  на масирани удари. ДНР  съобщи за  боеве по цялата линия на съприкосновение. Руското министерство на отбраната подчерта, че руските въоръжени сили  не нанасят удари по  градовете на Украйна, съобщиха от руското министерство на отбраната.  Прецизните оръжия поразяват само военни цели. По-късно руското министерство на отбраната  обяви  обезвреждането на украинските системи за противовъздушна отбрана. Милицията на ДНР обяви преминаването към настъпление.

Армиите на Русия и Беларус са на подстъпите към Киев, вторият по големина град в Украйна, рускоезичният Харков е обкръжен и скоро отбраняващият го гарнизон ще се предаде, а в областния център Херсон населението, администрацията на града и местния украински гарнизон посрещнаха влезлия в града руски танков батальон като освободители. Цялата югоизточна половина на Украйна приема руската армия като освободителка от окупацията на Киевския прозападен марионетен режим. На много малко места в страната обединената наземните руско-беларуски войски срещат съпротива. По последни информации на редица западни медии, потвърдени и от официалната сводка на Пентагона, Киев ще падне до часове.

Международни издания съобщиха, че „благодарение на настъплението на руските войски към Херсон е станало възможно да се отблокира Севернокримският канал и да се възстанови водоснабдяването на Крим“.

Изказването е на официалния представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Генерал-майор Игор Конашенков:

„Съвместното използване на рейдови отряди и въздушно-десантни войски по Кримското направление осигури излизането на руските войски към град Херсон.

Това направи възможно деблокирането на Севернокримския канал и възстановяването на водоснабдяването на Кримския полуостров“, каза той.

Преди това Украйна осигуряваше до 85% от нуждите на Крим от прясна вода през Северно-Кримския канал, идващ от Днепър. След обединението на Крим с Русия обаче подаването на вода през канала за републиката беше напълно спряно едностранно от Киев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ТИЯ РУСНАЦИ ДАЛИ СЕ УЧАТ ПРЕДИ ДА РЕШАТ КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ !

    ПРОСТО СЕ ПИТАМ НА УМ !

    НЯМА ДА МИ ОТГОВАРЯТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СГРЕШИТЕ !

    НИ С ГАЙДЕТЕ, КАКВО ДА ПРАВИМ, ДА ГИ НАДУВАМЕ НАЛИ !?


    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ВРАЦА – БЪЛГАРИЯ

  2. Сега да не вземете да спрете на румънската граница? А ние в Бургас докога ще чакаме?

  3. ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ НАВСЯКЪДЕ В ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ЩЕ БЪДЕТЕ ПОСРЕЩНАТИ С ОБИЧ КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ ВСИЧКИ СМЕ ПОРОБЕНИ И ОКРАДЕНИ НАВСЯКЪДЕ Е БЕДНОСТ ГЕНОЦИД РАЗРУХА ОТ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ ОКУПАТОРИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ВЛАДИМИРЕ СПАСИ НИ

  4. Никога в нашите медии не даваха жестоките американски бомбардировки, никога не показваха мъката и мизерията на цивилното население, никога у нас не се правеше опит за обективна оценка на събитията, щото силните не само не ги съдят, не им се разкриват и жестоките действия. И както твърдят нашите най-мъдри българи, Вацев, Христов, Пасков, Людмил Георгиев, Нако Стефанов, ние сме си прегърнали робския манталитет и никога не се срамуваме от него. За първи път чувам българин да говори така смело и открито като Костадинов. Нас никой не ни е питал досега за нищо, такива песни пее и харвардското момче, решило да напълни живота си с явен слугинаж на своите ам. господари. Интересите на България, потъпкани брутално от 30 години досега не събудиха куражж и доблест в нито една глава от т.н. ЕЛИТ.Позорът е пълен и масов.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.