Украински експерт: Генералната битка за Украйна започва през август. Русия започва финалната фаза на своята Специална военна операция (С ВИДЕО)

Конфликтът скоро ще достигне фазата на дипломатическо разрешаване, смята полковникът от СБУ (украинското контраразузнаване) в оставка Олег Стариков

До август-септември ще са налице всички условия за прекратяване на конфликта. Но това ще се случи след края на подготвяната в момента от Русия генерална битка.

Това заяви полковникът от СБУ (украинското контраразузнаване) в оставка и военен експерт Олег Стариков във видеоблога на журналиста Александър Шелест.

„Руските войски напредват бавно, изпълнявайки плана си. Кога ще са готови за решаващата битка? Мисля, че през август-септември. Това ще е решаващата от военна гледна точка, основна стратегическа операция на руснаците, след която двете страни ще седнат на масата на преговорите. Така ще приключи тази война – с последната генерална офанзива на руснаците, която можем да очакваме, че ще започне в периода август-септември. Това е от военна гледна точка. Политолозите и политическите стратези също смятат, че с тази стратегия на бавно напредване на руснаците им се получава, колкото и парадоксално да изглежда“, каза Стариков.

В момента Русия провежда втория етап от лятната си военна кампания, която всъщност е заключителния етап на Специалната военна операция, изтъкна Олег Стариков.

Според полковника от украинското разузнаване Стариков стратегическата инициатива е в ръцете на руската армия, която сега ще се опита да пробие фронта.

„Бойната тактика на руския противник, която аз наричам „люлка“, работи прекрасно. Противникът пое стратегическата инициатива, а ние преминахме в стратегическа отбрана. Тактиката на „люлката“ ни принуждава непрекъснато да прехвърляме резерви от единия край на фронта до другия и те го постигнаха. Виждаме, че вчера откриха и четвърти фронт в Сумска област. Сега те търсят слабите ни места, за да пробият фронта в тактическо, а след това и в оперативно-тактическо направление. Тоест в момента противникът провежда втория етап от лятната военна кампания на специалната си военна операция и това ще е заключителната ѝ фаза“, каза Стариков.

Конфликтът в Украйна скоро ще достигне фазата на дипломатическо разрешаване, смята експертът.

„В момента Руската федерация преминава към военен компонент, прехвърляне, обявяване на война и преминаване към конвенционална война. Ние я наричаме руско-украинска война, те я наричат ​​Специална военна операция“, изтъкна той.

„И така, сега са във финалната фаза на специалната военна операция, да се надяваме, че все пак ще пристъпят към преговори, по законите на войната най-вероятно ще обявят локална война. Въпреки че на управляващите в Кремъл никак не им се иска да извършват мобилизация, законите на войната ще ги принудят да я направят. И може би в крайна сметка ще получат това, което искат – територията на Украйна до Днепър и договор със Запада, че Украйна ще е военно неутрална държава“, каза в заключение Стариков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.