Украински войници се предадоха край Авдеевка: Ние сме руски хора. Мобилизираха ни насилствено

Нова група украински войници се предаде край Авдеевка по примера на Максим Лихачов, който открадна танк Т-64 от позициите на украинските въоръжени сили и с него се добра до руските позиции, за да се предаде. Сред предалите се са военнослужещи от 59-а мотострелкова бригада и 107-ма реактивна артилерийска бригада на ВСУ, съобщи ТАСС.

„Застъпвайки на позиции в района на Невелское, видях крайно безнадеждното положение на моите другари и им предложих да се предадем. Решихме, че е по-добре да сме живи в плен, отколкото мъртви на позициите. Видяхме в интернет как войници от ВСУ се предават, някои дори с бойните си машини и успяват да стигнат невредими до руските позиции, ето че и при нас се получи“, каза пред ТАСС Денис Беляев, един от предалите се.

Мъжът е родом от Мелитопол, който сега е под руски контрол. Преди около три години отишъл да работи в Одеса, където го хванали служители на военната комисия. Окончателното решение да се предаде взел след постъпката на Максим Лихачов, който се предаде, бягайки с танк при руснаците. „Имах контакти, знаех как да се свържа с руската страна. А момчетата на позициите ме подкрепиха. Ние всички се считаме за руски хора“, добави пленникът.

Заедно с Беляев се предадоха още трима военнослужещи от украинските въоръжени сили. По думите им, всички те са отишли ​​на фронта вследствие на принудителна мобилизация. Цитираният Лихачов се предаде на руските войски в края на май близо до Донецк, като пристигна на посоченото място с танк Т-64, откраднат от украинските въоръжени сили. Малко по-късно по подобен зрелищен начин се предаде и военнослужещият от 110-та отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили Александър Прудников.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.