Украинската отбрана в Бахмут и Соледар се Срина! Подгородне и Красная гора паднаха! Само едно малко село пречи на Руската армия да излезе на магистралата за Славянск и Краматорск!

Руската армия отряза Бахмут от Север и с бързи темпове прочиства Соледар. Предпоследният отбранителен вал на ВСУ в Донбас се разпада

Украинската отбрана се срива бързо по целия фронт в Източен Донбас. Преди няколко часа руските сили овладяха и селището Подгородне, североизточно от Бахмут.

Изненадващите маневри, с които руските сили мълниеносно превзеха бахмутското предградие Подгородне изненадаха украинското военно ръководство. Там украинците бяха изградили двойна отбранителна линия с много желязо, бетон и осеяна с бункери и тунели. И тази непревземаема крепост руснаците пробиха с лекота буквално за 1 час, след което нахлуха в селището. Руските медии вече промениха картите си, отразяващи разположението на силите в района.

По същото време войските на Вагнер щурмуваха и превзеха друго бахмутско предградие – Красная гора. Военните доклади показват, че украинските вече са напуснали Красная гора. Селото е разположено на единствения път, свързващ Соледар с Бахмут, а също така е и ключ към магистралата между Бахмут и Славянск.

Всичко показва, че е въпрос на часове руската армия да се качи на магистралата, прекъсвайки снабдяването и на Бахмут (Артьомовск).

Както се вижда, Бахмут е откъснат от север. Украинците губят северния коридор и сега след падането на Соледар се създава ефект на доминото за цялата украинска отбрана от Северск до Авдеевка и Маринка.

Ситуацията е много критична за хилядите украински войници, които са в град Бахмут.

Сега Бахмут е откъснат от север и започва обратното броене до падането на основния стълб на украинския отбранителен вал в Донбас.

Руски източници съобщиха преди малко, че „те са овладели напълно селището Красная гора“. Следващата им цел е съседното село Парасковеевка. Превземат ли и него, пътят към Славянск ще бъде отворен” (виж картата под текста).

В самия град Бахмут, в който наред с ВСУ се бият и над 500 полски наемници и около хиляда „пенсионирани“ натовски военни от всякакви националности, мощното руско настъпление от днес принуди украинците да взривят двата моста над река Бахмутка в центъра на града, за да забавят настъпващите руски сили. Можете да видите последното видео на текста.

Явно украинците се готвят за най-лошия сценарий: Бягство от града.

Във видеа, разпространени в социалните мрежи украинските войници описват драматичната ситуация в Бахмут. Руските сили сега настъпват от всички посоки. Наред с това обаче споменават, че към тях се транспортират големи подкрепления заедно с тежко въоръжение.

От видеа, заснети от руски войници при напредването им през вече превзетите украински укрепления в покрайнините на града и в него, се виждат купчини от трупове, както и окопи наполовина запълнени с мъртви човешки тела. Очевидно загубите сред украинските бранители на Бахмут (Артьомовск) са чудовищно големи.

Прочетете също: Суровикин отключи украинската отбрана: Руснаците превзеха Опитне и навлязоха в Красная гора – връзката Бахмут-Соледар е прекъсната!

ВИЖ КАРТАТА! Уточнение: Картата е от днес следобед. Към момента Красная гора е напълно овладяна от руската армия и единствено малкото село Парасковиевка стои между армията на РФ и магистралата, водеща към последната отбранителна крепост на ВСУ в Донбас – агломерацията Славянск-Краматорск.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ЧЕСТИТА ПОБЕДА ВЕЛИКИ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ИДВАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ !

  2. ЧЕСТИТА ПОБЕДА,РУСКИ БРАТЯ!ФЕНОМЕНАЛНИЯТ ВЛАДИМИР ПУТИН ,АРМАГЕДОН,И ХИЛЯДИТЕ РУСКИ СИНОВЕ,ПОКЛОН! ВИЕ СТЕ СВЕТЛИНАТА,ВЕЛИКИ БРАТЯ!ДАВАЙТЕ ПРЕЗ ЦЯЛА ЕВРОПА! СЛАВА НА РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ !!! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! СЛАВА!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.