Тръмп към Байдън: Украйна загуби тази война, загуби население, градове и войници – за това си виновен ти

Кандидатите за президент на САЩ демократът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп споменаха името на руския лидер Владимир Путин общо девет пъти по време на дебата. Тези изчисления направи кореспондент на ТАСС след предизборния дебат, проведен в Атланта.

Тръмп спомена Путин докато обсъждаше външната политика на САЩ. Според него, ако начело на САЩ стоеше човек, „когото Путин уважава“, тогава нямаше да има конфликт в Украйна. Тръмп също така за пореден път увери американците, че ще успее да разреши конфликта. „Когато заема президентския пост ще уредя всичко между Путин и Зеленски“, добави той. Освен това, според политика, „Путин е видял некомпетентността“ на ръководството на САЩ в ситуацията с изтеглянето на американските войски от Афганистан през 2021 г. „Това беше най-срамният момент в историята на нашата страна”, добави Тръмп.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ДЕБАТ ТРЪМП-БАЙДЪН С ПРЕВОД НА РУСКИ. ВИЖ ВИДЕОТО:

Тръмп спомена още веднъж името на руския лидер, когато обвини Байдън, че води страната към Трета световна война. Според републиканеца настоящият президент на САЩ не е уважаван от много от лидерите на държави, включително от световни лидери като китайския президент Си Дзинпин и Путин.

Байдън на свой ред спомена четири пъти името на руския президент. В първия случай настоящият президент на САЩ отправи неоснователни обвинения към руския лидер за ситуацията в Украйна, посочва кореспондентът на ТАСС. След това Байдън упрекна Тръмп, че иска да прекрати членството на Съединените щати в НАТО и заяви, че ако това се случи Руската федерация под ръководството на Путин „ще влезе на териториите на страните от алианса“.

Продължавайки обърканите си разсъждения, Джо Байдън заяви, че Тръмп иска да започне ядрена война и да позволи на „Путин да поеме контрола над Украйна и след това да отиде в Полша и други страни“. „Искате Трета световна война? Оставете Путин да спечели и му кажете „правете каквото искате с НАТО“, каза Байдън.

От своя страна бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Киев вече е загубил военния конфликт с Русия. „Той (президентът на САЩ Джо Байдън) е на път да ни вкара в Трета световна война с Русия, защото отказва да приеме реалността, че Украйна загуби тази война“, каза Тръмп. И добави: „Единственото, което ще окупира Русия е цяла Украйна“. Бившият президент на САЩ каза, че Украйна „изгуби толкова много хора и това е толкова тъжно“. „Свършват им хората, свършват им войниците. Загубиха толкова много хора, загубиха толкова великолепни градове със златни куполи, които са на хиляди години. И всичко това е заради него и неговите глупави решения“, добави той, обвинявайки Байдън за провалената американска политика в Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.