Тръмп е щастлив, че „Туитър“ вече е в сигурни ръце и няма да бъде управляван от радикални либерални лунатици

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е щастлив, че компанията „Tуитър“ вече е в сигурни ръце, след като Илон Мъск официално пое контрола над нея. 

Много съм щастлив, че Twitter вече е в разумни ръце и няма да бъде управляван от радикални либерални лунатици и маниаци, които истински мразят нашата страна“, заяви Тръмп в своята социална платформа Truth.

Тръмп обаче не каза дали ще започне отново да използва акаунта си в „Туитър“, достъпът до който му бе отнет след събитията в Капитолия на 6 януари миналата година. 

Бившият президент заяви, че собствената му социална мрежа „Трут соушъл“ „изглежда и работи по-добре“. Илон Мъск заяви, че ще даде възможност на Тръмп отново да използва акаунта си в Twitter, въпреки че самият Тръмп заяви, че няма да се завърне там.

В петък социалната мрежа Туитър възстанови блокираните по-рано профили на десетки хиляди опозиционери. Сред тях е и американския военен анализатор и бивш оръжеен инспектор към ООН Скот Ритър. „Върнах се и ще повторя – Буча е работа на украинците. Тест, тест, тест“, бе първото съобщение на Ритър в прясно отблокирания му акаунт. Десет минути, след като се увели, че съобщението му не е изтрито, той добави: „Илон Мъск изглежда издържа теста“.

Контролът над акаунта си в Twitter в петък възстанови и рапърът Ye, известен преди като Кание Уест. Профилът му беше спрян заради антиглобалистки изказвания, които той направи в няколко профила в социалните медии.

По-късно Ye заяви, че „абсолютно не съжалява“ за коментарите си. Вдигнатото му отстраняване от Twitter заедно с това на още над 60 хиляди профила само в САЩ стана в рамките на един ден, след като милиардерът Илон Мъск пое контрола върху платформата.

Илон Мъск завърши късно снощи придобиването на Twitter Inc, която купи за 44 милиарда долара и първата му работа беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвини, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде. 

Агравал и Сегал са били в централата на Twitter в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници.

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев поздрави Мъск за сключването на сделката. „Успех на Илон Мъск в преодоляването на политическите пристрастия и идеологическата диктатура в Twitter“, написа Медведев в социалната медия, като същевременно призова американския милиардер „да се откаже от бизнеса си със Starlink в Украйна, защото се очертава като губеща инвестиция за него“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.