ТАЙНАТА Е РАЗКРИТА: Как Русия Срина Американската Хегемония над Света! И как ястребите Кисинджър и Бжежински за 1 месец станаха Първи Приятели на Путин! Виж Тук:

Хенри Кисинджър, държавен секретар на САЩ по времето на президента Никсън, през 60-те години на миналия век вчера разви теорията, че Съветският съюз може да бъде спрян единствено с помощта на заплаха от пълномащабна ядрена война.

putin_kisindjur1

По време на предизборната битка между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп, пък Кисинджър твърдеше, че Тръмп не е подходящ за президент на САЩ.

След избирането на Тръмп, обаче, спецът се извъртя, като призна, че е сбъркал и обяви, че само Доналд може да успее да постигне разбирателство с руския президент Владимир Путин и да нормализира отношенията на САЩ с Русия.

В обръщането на ястребската си позиция Кисинджър стига дотам, че в началото на 2016 година заяви, че „Русия не само че не заплаха, ами напротив – тя е ГАРАНТ за глобалното равновесие в света“.

Неговият колега Збигнев Бжежински, най-яростният ястреб в американската политика и отдавнашен отявлен враг на Русия, съветник по националната сигурност на президента Картър, архитект на идеята за американското превъзходство, както и на доктрината, че след края на Студената война само и единствено САЩ трябва да управляват света, също направи неочакван завой на 180 градуса:

В интервю за американската телевизия МSNBC през ноември 2016 г, той заяви в прав текст, че одобрява стремежите на новоизбрания президент на САЩ, Доналд Тръмп, да нормализира отношенията с Владимир Путин. Бжежински заявява още, че Русия е велика сила, която  трябва да стане приятел на САЩ и да бъде приета в голямата тройка на световните лидери –  САЩ, Китай и Русия.

putin8

Ще припомня, че само преди няколко дни, на пресконференция, след срещата си с Ангела Меркел в Германия, Барак Обама също направи изненадващ лупинг, като заяви, че „Русия е мощна военна държава и велика сила, с която САЩ трябва да се съобразяват“.

Този неочакван и шокиращ обрат на 360 градуса в оценките на влиятелни политолози и политици, свидетелства, че американската политическа върхушка вече не вярва във възможността САЩ да останат единственият глобален играч и че доскорошната мечта на Америка за хегемония над света, вече се е изпарила като ланшния сняг.

Но от какво бе предизвикана тази коренна промяна на американската позиция? И истинска ли янките вече мислят по коренно различен начин, или е само поредния западен маньовър и камуфлаж?

Четири събития бяха в основата на този цирков номер, в който US-политиците, като акробати, се преобърнаха с главите надолу и започнаха да твърдят неща, които само преди 5 години не биха си и помислили да кажат.

Първото и най-важно условие, което катализира процесите на разруха в бившия вече хегемон САЩ, бе появата като че ли от нищото, на мощна, единна, могъща във военно и икономическо отношение Руска федерация. Която изединпът започна ясно и категорично да защитава своите интереси и показа на самовлюбените и самозабравили се щатски сенатори, че с тяхната „изключителност“, „превъзходство“ и „хегемония“ вече е свършено.

Збигнев Бжежински
Збигнев Бжежински

Второто бе фактът, че действията на изключителния стратег Владимир Путин, породиха надежда и воля у народите от Европа и света, да отхвърлят  безобразния военен, политически и икономически диктат на САЩ, който в своята абсурдност роди неолиберализма– идеология за обществен строй, чиято крайна цел е да ликвидира националните държави и да създаде на тяхно място една глобална пустиня, населена с безволеви роби и управлявана от щатските корпорации и банки.

Третото бе ясно изразената воля на американския народ, че Той, суверена иска промяна на системата, че не желае повече страната му да бъде световен жандарм, като се хвърля в безсмислени войни, които убиват хората и икономиката на самата САЩ.

И последния препъни камък за американската хегемония се криеше във факта, че Съединените щати имат огромен държавен дълг от около 60 трилиона долара, и на практика са изправени пред финансов колапс, който не им позволява вече да харчат милиарди долари по целия свят като пияни моряци.

Икономическият, финансов, идеологически и политически фалит на САЩ вече е факт! Също както Римската империя, Америка рухна, защото не можаха да понесе тежката и непосилна за която и да е държава отговорност да господства над света. И защото светът се оказа прекалено голяма хапка за тях.

2016 година се оказа крайъгълен камък в хода и посоката на движение на историята! Свидетели сме на скоростното рухване на цели империи и раждането на нови такива!

А у нас, в България, ние от Skandalno.net съветваме Борисов и компания бързо да започват да ближат там, където са плюли… и да молят Путин за милост! Че иначе лошо им се пише. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Иво,пиши 180 градуса бе брат,360 не е промяна,само пълно завъртане,но без промяна на посоката,лека вечер!

  2. Знае ли автора на горния материал, какво означава да направиш завой на 360 градуса?

  3. Това ли разбрахте от цялата статия, че авторът сбъркал градусите. Поздравявам автора на статията за блестящият анализ.

  4. Падането на капитализма беше предсказано още от Маркс. За съжаление Русия и Китай които са в началния стадии на капитализма ще му удължат живота, при положение, че се обединят със запада и се избегне Третата Световна Война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.