Съветник на Зеленски призна: Западът знаеше за плановете на ВСУ да атакува Курска област

Украйна е обсъдила със своите западни партньори плановете си да атакува Курската област на Русия. Това увери съветникът на ръководителя на президентската администрация в Киев Михайло Подоляк в интервю за британския вестник The Independent.

„Имаше определени части от този военен план, които трябваше да се реализират, разчитайки на елемента на изненада. Затова планирането им беше на местно ниво. Но преди това имахме дискусии с партньорите, които не бяха публични, но в тях те бяха надлежно информирани за предстоящото ни настъпление в Курското направление“, подчерта Подоляк.

Западните страни продължават упорито да твърдят, че не са били информирани за атаката срещу Руската федерация. А САЩ увериха, че не само, че не са участвали в планирането на операцията, но дори не са знаели за нея.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. „Знаеше“ не е правилната дума, а „ЗАПОВЯДА“, както заповядва на алчните „български“ управници и те тичат като пощъклял добитък да изпълнят. В социализма се пръкна една особена група безродници, интери-минтери, за които едничката цел е богатство и власт, защото сами нищо не могат, ни с ръцете, ни с главите си да вършат. Те са основната цел на западните подривни централи, тях бутат напред.

  2. Войните водят богатите държави, бедните заплащат с кръв. Свършат ли оръжията войните спират, за превъоръжаване. А зеленски капут за всичко ще е виновен, погледа му психично оцветен, в остатъчна украина психиатриите препълнени от уклонисти,изплъзнал им се, и изкукуригал светът го аплодира след светнал надпис аплаузи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.