Супергаф! Посрещат Плевнелиев в Украйна с руски знамена вместо български

Плевнелиев УкрайнаМалко преди  посещението на българския държавен глава Росен Плевнелиев в Украйна, властите в Киев се постараха и май престараха и украсиха,  по протокол, улиците на града с български и украински знамена.

Дали нарочно или по недоглеждане украсата се превърна в сериозен политически гаф. Вместо българския национален трибагреник, украинците масово накичили града с руския.Това забеляза и написа  в социална мрежа депутатът от върховната Рада Дмитрий Линко.

Веднага на неговата публикация реагираха  и други жители на Киев, според които грешката не е само на един булевард, който той е забелязал,  а повсеместна – в целия град има закачени руски знамена, които се веят заедно с украинските.

Дали това е недоглеждане от отговорниците по украсата, или някой си е направил грозна шега, не е ясно. Някои смятат, че е направено нарочно, за да се намекне, че България е русофилски настроена, въпреки че Плевнелиев отива в Украйна да обсъди членството й в ЕС и да заяви безрезервната подкрепа на България срещу руснаците и агресивната им според него политика.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.